FOTO: Momente patriotice readuse în memoria reşiţenilor

Aniversarea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române nu a trecut neobservată la Liceul de Artă ,,Sabin Păuţa” din oraşul de pe Bârzava. Prin talentul elevilor reşiţeni, manifestarea a avut un adevărat succes.

Tinerii sociali democraţi din Reşiţa, împreună cu Cabinetul Parlamentar al deputatului Ioan Benga şi cadre didactice de la liceele ,,Sabin Păuţa” şi ,,Mircea Eliade” şi Şcoala Generală Nr.8 au pregătit un eveniment nu neapărat patriotic, ci de înălţare românească a elevilor. Pe lângă faptul că au fost prezentate referate despre actul istoric de la 24 ianuarie 1859, iar profesorul de istorie Nicolae Magiar şi deputatul Ioan Benga au rostit scurte alocuţiuni cu prilejul sărbătoririi Unirii Principatelor, în sala mare a liceului s-a desfăşurat şi un concurs pe această temă, la care au participat cinci echipe de elevi. Rezultatele au fost greu de stabilit, astfel că toate răspunsurile au fost corecte. După ce au fost declaraţi câştigători, elevii s-au ales cu premii în cărţi.

DSC_9130 DSC_9132

Prin astfel de întâlniri cu tinerii, atât prin cântec, prin vorbă, cât şi prin concursul pe care l-am pregătit, încercăm să aducem în memoria copiilor noştri nişte momente de istorie cu care noi ne mândrim. Este momentul ca tânăra generaţie să renunţe o secundă, o oră, o zi la televizor, la calculator şi să trăiască momente de înălţare istorică patriotică românească. Organizaţia PSD îşi doreşte să construiască în România tinereţe şi speranţă şi ca tinerii români să se întoarcă de fiecare dată acasă cu drag şi să fie români oriunde se duc”, a declarat deputatul de Caraş-Severin Ioan Benga.

DSC_9152 DSC_9154

Sufletul evenimentului a fost tânărul Dănuţ Ghilea, elev în clasa a 8-a, la Şcoala Gimnazială nr. 2, din Reşiţa, cursant şi al Liceului de Arte „Sabin Păuţa”, care a cântat Imnul României „Deşteaptă-te române”, într-o linişte excepţională, primind nenumărate aplauze. La final, un scurt program artistic a fost prezentat de corul de elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 8 Reşiţa, coordonat de profesor Rodica Vasiliu.