Autoritățile sunt pregătite pentru ninsori!

explo 1000x200

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat pentru zilele următoare cod galben de ninsori pentru județul Caraș-Severin. În acest context, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și-a pregătit forțele pentru a întâmpina vremea de iarnă.

După multe zile ce aminteau de primăvară, iarna anunță să poposească din nou în județ. Conform ANM, începând cu această seară, de la ora 18:00, și până în data de 26 la aceeași oră, va ninge, iar pe alocuri se vor înregistra intensificări ale vântului care va viscoli ninsoarea.

În aceste condiţii, prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a dispus convocarea Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă la sediul Instituţiei Prefectului – judeţul Caraş-Severin pentru a stabili direcțiile de acțiune corespunzătoare fenomenelor meteorologice prognozate și a cerut tuturor instituțiilor implicate operativitate maximă în eventualitatea unor intervenții”, se precizează într-un comunicat de presă din partea prefecturii.

Așadar, vremea va fi monitorizată la nivelul comitetelor locale pentru situații de urgență, iar fiecare primărie din județ va avea instituit serviciul de permanență pe parcursul acestor zile. Instituția Prefectului Județului sfătuiește participanții la trafic să evite deplasările pe cât posibil în acest weekend cu zăpadă. Tone de materiale antiderapante și antiaglomerante sunt în stocuri fie la Secția Drumuri Naționale Caransebeș, fie la drumurile județene. „Pe drumurile naţionale sunt deschise 19 baze de deszăpezire şi se intervine cu 84 de utilaje, iar drumurile judeţene beneficiază de 98 de utilaje şi 11 baze de deszăpezire”, se mai precizează în același comunicat.

banner 970 x 250