Apartamentele din Reșița, cele mai ieftine din țară

explo 1000x200

Experții imobiliari au preconizat faptul că anul 2014 va aduce un val de tranzacții în oraș, însă o contribuție importantă la acest capitol o au și prețurile extrem de scăzute, vehiculate la nivel național.

Potrivit incomemagazine.ro, revistă de specialitate care analizează piața imobiliară din țară, la capitolul orașelor mici, cu o populație de sub 125.000 de locuitori, Reșița ocupă locul întâi, cu cele mai ieftine apartamente. Experții imobiliari locali confirmă faptul că prețurile au scăzut foarte mult, raportat la anul 2008. Potrivit aceluiași studiu, în urmă cu șase ani, locuințele erau mai scumpe cu 46 de procente.

La început de an, prețul mediu pe metru pătrat este 442 de euro. „Cam așa vindem apartamentele din Reșița, dar speranța noastră este ca anul 2014 să dea drumul Programului Prima Casă, pentru că atunci am putea spune că piața imobiliară se dezgheață, iar lucrurile intră pe un făgaș normal, a spus expertul imobiliar Dan Nănuț.

Potrivit studiilor întocmite, în momentul de față piața imobiliară din oraș este controlată de cumpărători. Astfel că, din lipsă de concurență, tranzacțiile sunt la mâna reșițenilor care dispun de cash și doresc să aibă o casă doar a lor.

FOTO: Ciprian Floare

 

banner 970 x 250