Încep jocurile de culise pentru preşedinţia AJF!

Costinel Ristache se află la finele mandatului de şef al fotbalului din Caraş-Severin, astfel că nume şi coaliţii interesante încearcă să-şi asigure susţinerea pentru viitoarele alegeri.

Profesorul Dan Firiţeanu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, Cătălin Hogea, în tandem cu colegul său, arbitrul Dorin Voina, profesorul Silviu Izvernar în echipă cu Lucian Manole, omul de afaceri Gheorghe Filipescu, fostul arbitru Mircea Medar, preşedintele Gloriei, Gabi Stănucă, sau actualul şi fostul preşedinte, Costinel Ristache, respectiv Adrian Cocoş, cu toţii şi-ar dori funcţia de şef al AJF. Cel puţin aşa vehiculează microbiştii şi oamenii implicaţi în fenomen. Alegerile pentru şefia Ligii Profesioniste de Fotbal şi a Federaţiei Române de Fotbal par să fie o nimica toată în comparaţie cu scenariile şi jocurile care se fac deja în legătură cu alegerile pentru şefia fotbalului din Caraş-Severin.

Imixtiunea politicului în sport ar putea hotărî şi anul acesta, şi cel mai probabil aşa se va întâmpla, numele viitorului preşedinte. Agitaţia a început deja şi asta pentru că există informaţii potrivit cărora alegerile nu vor fi organizate în această iarnă, ci vor fi amânate până în vară, după finele campionatului. Motivele care l-ar mai ţine pe Ristache sigur în fotoliul de preşedinte alte câteva luni sunt destul de bizare. În primul rând, multe cluburi ar avea datorii către AJF şi în consecinţă acestea nu ar avea drept de vot la alegeri. Aproape la fel de multe cluburi nu au suficient de clară situaţia reprezentanţilor legali în Adunarea Generală, cu alte cuvinte, nu se cunoaşte foarte exact cine are voie să ridice mâna la vot şi cine nu. Am încercat să lămurim acest aspect cu preşedintele în exerciţiu. „Când se stabilesc, se stabilesc. Alegerile sunt libere, fiecare poate să-şi depună candidatura. Data alegerilor o va stabili Comitetul Executiv. Eu am să propun nişte variante conform statutului AJF, regulamentelor şi Statutului AJF. Am auzit şi eu tot felul de variante, dar noi avem un statut care limitează cumva accesul la funcţia aceasta de conducere. Sunt oarece probleme, dar Comitetul Executiv va alege. Ca să respectăm statutul, cel mai devreme putem organiza alegeri în martie. Înainte de începerea campionatului va fi Adunarea Generală, membrii Comitetului Executiv vor hotărî dacă va fi sau nu cu alegeri. Sunt cluburi cu datorii, e adevărat, unele dintre ele au mai achitat. Eu nu sunt adeptul acestei chestiuni, să nu poată participa la alegeri, dar ea e prevăzută în statut. Chestiunea cu reprezentanţii legali ai cluburilor este corectabilă. Sunt nişte neconcordanţe, dar ele pot fi clarificate până la alegeri”, a precizat Costinel Ristache.

1000x100 casa brutarului

Dacă mulţi oameni de sport, mai mult sau mai puţin de fotbal, îşi doresc cu ardoare funcţia de preşedinte, Costinel Ristache nu mai e la fel de sigur că vrea să conducă şi în următorii patru ani sportul rege din judeţ. „În funcţie de anumite aspecte mă voi decide dacă voi candida sau nu”, a mai declarat Ristache pentru expressdebanat.ro.