Liceele din județul Timiș își prezintă oferta educațională în cadrul unui târg virtual

Elevii de clasa a VIII-a pot afla mai multe informații despre liceul din județul Timiș pe care ar dori să-l urmeze. În această săptămână a fost lansat un târg virtual al liceelor timișene, în care s-au înscris peste 40 de unități de învățământ.

Târgul Liceelor Timișene este un eveniment cu tradiție, ajuns la cea de-a 20-a ediție. Din cauza pandemiei de coronavirus, în acest an, târgul se desfășoară în mediul virtual. În total, 40 de licee din județul Timiș își prezintă oferta educațională pe parcursul acestei luni în cadrul unui website lansat aseară, care este disponibil AICI!

Unitățile de învățământ nu doar că își prezintă oferta educațională, dar elevii de clasa a VIII-a, și nu numai, pot afla cine sunt profesorii care le vor preda. De asemenea, vor fi organizate seminarii online cu psihologi care să-i consilieze în carieră pe elevi. Aceștia au la dispoziție și teste de personalitate și de interese pe care le pot realiza prin intermediul website-ului.

leader board 728 x 90 px

Platforma este foarte interactivă, avem o hartă a liceelor. Îi ajutăm pe elevi și să se orienteze în carieră și le recomandăm specializări care ar putea să li se potrivească. După ce elevul primește recomandările de licee, își poate calcula și șansele de a intra la liceele respective.”, a explicat Vlad Sarca, elev la Liceul „Vlad Țepeș” din Timișoara, care a contribuit la realizarea site-ului.

În acest an, la admiterea în clasa a IX-a sunt așteptați să se înscrie aproximativ 4.300 de elevi din județul Timiș.