Înscrierea la creșă se face online, la Timișoara. Locurile sunt limitate la 268

Încep înscrierile la creșă în Timișoara, în 10 iunie, iar pentru evitarea aglomerării, primăria a decis ca procesul să se desfășoare online. Autoritățile locale promit extinderea capacității creșelor… în viitor.

Astfel, părinții care vor să își înscrie copiii la creșă trebuie să completeze un formular online care se regăsește pe site-ul Serviciului Public Creșe, începând din 10 iunie, ora 8, până în 23 iunie, ora 16. Pentru completarea formularului, părinții au nevoie de o adresă de mail validă. Cei care nu pot completa formularul online pot contacta serviciul, pentru asistență, la 0754.034.480.

Toate informațiile despre calendarul sesiunii de înscrieri 2021-2022, înscriere și documente fizice de care este ulterior nevoie se regăsesc pe noul site al Serviciului Public Creșe. Criteriile de departajare în caz de punctaj egal între dosare pot fi consultate aici.

Atunci când părinții sau reprezentanții legali completează formularul online nu trebuie să încarce niciun document în format digital. Pe baza punctajului obținut la înscrierea online și urmare a procesării primei runde de contestații, primii 268 părinți sau reprezentanți legali cu cel mai mare punctaj vor fi programați pentru a prezenta fizic, la sediul Serviciului Public Creșe, actele care dovedesc lucrurile declarate în formularul online.

1000x100 casa brutarului

După prezentarea fizică a actelor doveditoare și o doua rundă de contestații, în 21 iulie se afișează atât pe site-ul, cât și la sediul Serviciului Public Creșe, precum și la sediile celor 12 creșe, listele cu dosarele admise, în limita locurilor disponibile.

În Timișoara sunt 12 creșe de stat în care sunt îngrijiți copiii cu vârste între 0 și 3 ani. Numărul locurilor disponibile pentru antepreșcolari, din cauza pandemiei, este limitat la 268.

„De îndată ce reglementările naționale ne vor permite, suntem gata să extindem capacitatea creșelor până la capacitatea lor maximă, de puțin peste 400 de locuri. Avem nevoie de mai multe creșe. Anul acesta începem construcția a 3 creșe noi – în zonele Lipovei, Ciarda Roșie și Bogdăneștilor – și am depus actele pentru construcția a altor 2 creșe printr-un program național aflat sub tutela Ministerului Dezvoltării.”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.