Peste 300 de elevi, interesați să se vaccineze în școlile din Timiș

Interes tot mai mare din partea elevilor din județul Timiș de a se vaccina direct în școli. Până în prezent s-au înscris 314 tineri în campanie, precum și 28 de profesori sau membri ai familiilor acestora.

Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că în campania de vaccinare cu unități mobile în licee s-au înscris 314 elevi cu vârste peste 16 ani. De asemenea, și 28 de profesori sau membri ai familiei s-au arătat interesați de a se imuniza în școală.

Campania a fost lansată luni, în prima zi fiind vaccinați aproape 40 de elevi din trei școli, și se va finaliza peste trei săptămâni. Echipele mobile vor urma să se deplaseze în unitățile de învățământ din județ în care vor fi doritori.

leader board 728 x 90 px

De asemenea, Marin Popescu a precizat că, în prezent, 163 de elevi sunt în izolare sau carantină, trei profesori și doi angajați nedidactici se află în spital din cauza Covid-19, iar alți 302 dascăli predau online, fiind în carantină sau izolare.

Inspectorul școlar general a anunțat, săptămâna trecută, că la nivelul județului Timiș sunt și 178 de profesori care au invocat motive medicale pentru a preda în continuare online. Marin Popescu a solicitat verificarea documentelor dascălilor, iar zece dintre ei au decis să se întoarcă la clase.

Ca urmare a intervenției mele de săptămâna trecută, în care spuneam că o să verificăm documentele, zece profesori au revenit la școală. În plus, am identificat documente care nu sunt conforme, dar nu s-a terminat încă toată verificarea. Sperăm să revină încet cât mai mulți profesori la școală”, a declarat Marin Popescu.