Liberalilor nu le-a priit răchia la Bozovici și mută cazanele printre turiști, în fața Cazinoului!

Sortimente de răchie de toate felurile au fost expuse vineri, la Bozovici, la Festivalul Răchiei și Bucatelor Tradiționale din Banatul de Munte, dar scandalul a apărut abia la începutul săptămânii. Prin vocea lui Dan Stan, liberalii acuză că „o idee excelentă din urmă cu 19 ani a ajuns un mare FÂSSS!” 

Stan spune că, prin organizarea festivalului la Herculane, potențialul turistic și gastronomic al Banatului de Munte era pus în valoare, or, la ediția de anul acesta, cea de la Bozovici, s-a ratat o astfel de ocazie. „Ne lăudăm noi între noi noi ce deștepți, frumoși și șmecheri suntem.. Cine vine vineri dimineața la Bozovici să cumpere răchie... când are acasă răchie și mai are de lucru și la câmp?! Mergi la Bozovici și încerci să promovezi aceleași produse cu cele existente în zonă? Adică să vinzi răchie, brânză și miere de albine în Bozovici e ca și cum ai vinde frigidere la Polul Nord”, a comentat liberalul înainte de a da o tentă politică festivalului și înainte să le plângă de milă comercianților care ar fi plecat acasă mai degrabă în pagubă decât cu profit.

Dan Stan propune ca acest festival să revină pe Valea Cernei, printre turiștii veniți de pretutindeni, din țară și din străinătate și dă asigurări că așa se va și întâmpla începând cu iunie 2020, când la conducerea Consiliului Județean, anticipează acesta, ar veni liberalii.

O cu totul altă părere despre acest festival are însă doctorul Paul Purea, consilier județean PMP. În sfârșit, festivalul a ajuns acolo unde trebuia să fie de la început, adică la Bozovici. O asemenea manifestare cu caracter rural nu avea ce căuta în aerul ultra ionizat pozitiv și saturat în ozon al unei stațiuni balneoclimaterice de renumele Băilor Herculane. Bozoviciul, Almăjul, sunt cunoscute în originalitatea răchiei și a brânzei. Cine nu cunoaște răchia și brânza almăjană?! Am pus problema asta în urmă cu doi ani, într-o ședință a Consiliului Județean. Cum să atentezi cu alcool la sănătatea oamenilor veniți la tratament la Herculane?! Alcoolul nu s-a găsit niciodată într-o simbioză cu sănătatea. Mă bucur că s-a trezit conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin și a făcut o asemenea schimbare de logică neamețită. Vreau să cred că a ascultat și de povața mea de acum doi ani și a mutat aburii îmbătători și deliciul bunătăților gastronomice la origini, într-o locație potrivită, așa cum e Țara Almăjului”, a comentat Purea.