Industria ospitalității predată la Băile Herculane

Administrația publică locală din Băile Herculane înțelege dezvoltarea turismului balnear prin oferirea de servicii de calitate. În acest sens, Primăria oferă cursuri gratuite pentru tinerii interesați să învețe singura meserie care se caută în stațiune.

Primăria Băile Herculane oferă elevilor și tinerilor din Băile Herculane posibilitatea participării gratuite la un curs de „Orientare profesională și inițiere în turism” ce va avea loc în Băile Herculane în perioada 19 – 20 octombrie. La acțiune se pot înscrie 30 de elevi, însoțiți de două cadre didactice.

Scopul cursului este de a orienta elevii și tinerii din Băile Herculane către meseriile HORECA, acronimul pentru industria ospitalității.

Cursul va fi susținut de Valentin Adrian Iliescu, lector management în turism și director științific la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism – INCDT Bucureşti. Sesiunea se va desfășura la Liceul „Hercules” din localitate în cadrul Școlii de Turism „Colțișor de România”.

„Acest prim curs va avea două componente, mai întâi în data de 19 octombrie, cu începere de la ora 10.00 – partea teoretică, iar în 20 octombrie, cu începere de la ora 9.00 – partea practică în teren, intitulată «Ghid turistic în Băile Herculane». Ghidul turistic va cuprinde un tur pietonal al părții turistice a orașului, în care participanții, pe baza unei prezentări făcute în cadrul părții teoretice, vor juca rolul unui ghid turistic pentru turiștii veniți în stațiune”, precizează primarul Cristian Miclău.

Termenul HORECA se referă la un sector din industria hotelieră și a serviciilor alimentare, în special a unităților care pregătesc și servesc alimente și băuturi. Termenul HORECA este o abreviere silabică a cuvintelor Hotel/Restaurant/Cafenea.