Liberalii tremură, dar nu din cauza lui Lolea! PSD pregătește lovitura de teatru: viceprimari “verzi” la Reșița!

explo 1000x200

Lovitura pe care Mocioalcă le-a dat-o liberalilor în Consiliul Județean, convingându-l pe UNPR-istul Bona să trădeze la alegerea vicepreședinților, s-ar putea repeta și în Consiliul Local Reșița. Cel puțin așa se vehiculează în culisele scenei politice, de data aceasta trădarea urmând să vină de la Partidul Verde!

PSD-iștii ar fi lucrat intens în ultimele zile și au băgat tremuratul în tabăra liberală de la Reșița. Liberalul Viorel Lolea era imposibil de clintit, iar numele său pare să fi fost folosit în cercurile social-democrate mai degrabă la derută. Adevărata țintă a lor ar fi fost însă unul din cei doi consilieri ai verzilor, care alături de alesul PMP le-ar asigura majoritatea în Consiliul Local Reșița și le-ar da posibilitatea să numească viceprimarii municipiului. PSD ar fi dispus să-i numească în funcțiile de viceprimar pe ambii consilieri ai Partidului Verde, numai să preia controlul în „legislativul“ reșițean.

Aceste zvonuri au ajuns și la urechile liberalilor, pe care i-a cam luat tremuratul, deși preşedintele Partidului Verde infirmă ferm vreo colaborare în acest sens cu PSD. Consiliul Local Reşiţa a fost convocat în şedinţă ordinară pentru vineri, 15 iulie, pe ordinea de zi aflându-se şi alegerea viceprimarilor. Deşi au anunţat că au majoritatea necesară în Consiliul Local, după o alianţă cu Partidul Verde, tot mai multe voci din zona PSD spun că şi la Reşiţa se va repeta scena de la alegerile de la Consiliul Judeţean, mai exact că unul dintre consilierii Partidului Verde ar vota alături de PSD. Arşi la Consiliul Judeţean Caraş-Severin, unde consilierul judeţean Mihai Bona a votat alături de PSD, deşi UNPR-ul anunţase susţinere pentru Marcel Vela, liberalii nu exclud o posibilă trădare şi la forul local, luând în calcul şi posibilitatea ca, la şedinţa de vineri, să se aleagă doar un viceprimar pentru ca, în cazul constituirii ad-hoc a unei alianţe cu PSD, să nu piardă ambele posturi de viceprimar. Dar, preşedintele Partidului Verde, ing. Paul Vasile, spune că liberalii nu au de ce să îşi facă griji pentru că la verzi nici nu se pune problema să trădeze careva.

„Tot din zona aceasta a venit şi zvonistica cu trădarea consilierilor liberali. Eu în viaţa aceasta mă aliez cu oricine are proiecte bune pentru oraş, indiferent de culoarea politică. Dar eu să merg lângă PSD pentru un post de viceprimar sau ceva de genul acesta este exclus. Se exclude o asemenea atitudine şi la colegul meu, Pîrvănescu. Dacă se aude aşa ceva, să ştiţi că sunt manipulări. Nu! Nu se poate treaba asta!”, a spus Paul Vasile pentru Express de Banat.

banner 970 x 250