Fanii pot sta liniștiți, HC Adrian Petrea rămâne la Reșița!

explo 1000x200

Prim-divizionara HC Adrian Petrea și-a reluat pregătirile pentru un nou sezon competițional. Prima ședință de pregătire a avut loc în aer liber, pe terenul sintetic din Valea Domanului.

În așteptarea meciurilor din sezonul viitor, câțiva fani au ținut să fie prezenți la primul antrenament al favoriților. Două transferuri a realizat HC Adrian Petrea în această vară, pivotul Paul Giotoiu, de la Energia Târgu Jiu, și centrul Emilian Turcu, de la CSM Ploiești, acesta evoluând în trecut la Reșița, pentru CS Caraș-Severin. “În această vară nu vor mai fi achiziții, o să vedem spre iarnă, în funcție de evoluția echipei și de eventualele posturi mai deficitare, dacă este cazul. În această perioadă echipa se va pregăti în Reșița, la stadion și la sala de forță, urmând să intrăm apoi și în sală. Iar în sezonul 2016-2017, HC Adrian Petrea va juca la Sala Polivalentă din Reșița pentru reșițeni. Nu se pune problema să plecăm de aici, să evoluăm în altă parte”, a precizat vicepreședintele Irinel Dumitru, cel care conduce ședințele de pregătire fizică, în absența motivată a antrenorului Adrian Petrea, care va sosi joi la Reșița. La prima ședință de pregătire au lipsit, fiind învoiți, Shota Tevzadze, Andy Sămînță și Eremia Pîrîianu.

“Am venit la HC Adrian Petrea cu gândul de a avea un parcurs cât mai bun și să ne îndeplinim toate obiectivele. Chiar mi-am dorit să vin la Reșița și a fost suficient să primesc un telefon și în scurt timp ne-am și înțeles. Pe doi ani. Îmi doresc să fie mai bine decât în perioada CS Caraș-Severin, pentru că acea perioadă a fost una frumoasă, dar mai scurtă decât m-am așteptat sau mi-aș fi dorit. Acum e un alt proiect și sunt convins că n-o să avem parte de momentele din perioada CS Caraș-Severin”, a spus handbalistul Emilian Turcu.

Pivotul Paul Giotoiu a venit și el în această vară la echipa care joacă pentru Reșița, după opt sezoane în care a evoluat la Energia Târgu Jiu. “Mă bucur că mi-a fost oferită această șansă, de a evolua la o echipă cu un proiect destul de frumos. Mă bucur că echipa și-a păstrat nucleul de jucători, ceea ce denotă o oarecare stabilitate. Am jucat opt ani la Târgu Jiu, a fost OK până au apărut problemele financiare. Anul trecut s-au dorit rezultate foarte ambițioase, din păcate s-a schimbat foarte mult echipa și n-au fost rezultatele scontate. Apoi s-a retras principalul finanțator și echipa din Târgu Jiu s-a retras, din păcate, din campionat. Din toate ofertele pe care le-am avut, am ales HC Adrian Petrea, cred că asta spune tot. Ne-am înțeles pe doi ani”, a spus la rândul său și Paul Giotoiu.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157670833258186″]

De la echipa reșițeană a plecat extrema dreaptă Cristian Lela, iar extrema stângă Marius Grozăvescu a renunțat la activitatea de performanță.
Handbaliștii se vor pregăti pe plan local în această perioadă, la stadion și la sala de forță, iar spre finalul lunii vor participa la un turneu în Germania. În august, handbaliștii cărășeni vor participa la un turneu de pregătire la Odorheiu Secuiesc, tot luna viitoare fiind programate și meciuri test cu colegii zonali, de la SCM Politehnica Timișoara.

Foto: Miruna Mihancea