Liberalii, refuzați la funcții în primăriile din Timiș conduse de USR PLUS

Liderul interimar al PNL Timiș spune că liberalilor nu li s-au acceptat posturi de viceprimari în cele trei localități câștigate de USR PLUS în județ. Este vorba despre Dumbrăvița, Foeni și Cenad.  

În urma alegerilor din 27 septembrie, liberalii au obținut conducerea a 47 de primării, în timp ce USR PLUS a câștigat patru: Timișoara, Dumbrăvița, Foeni și Cenad.

Chiar dacă, la nivel declarativ, liderii ambelor partide participante la negocieri susțin că protocolul de colaborare ar trebui să conțină doar informații despre proiectele comune pentru județ, în cadrul discuțiilor s-a ajuns și la funcții. Dominic Fritz spune că Alin Nica l-a propus viceprimar la Timișoara pe Cosmin Tabără, cu care s-a și întâlnit la un „lunch”, pe o terasă din Piața Unirii. Tot el spune că USR PLUS îl susține vicepreședinte la CJT pe tânărul Cristi Moș. La rândul său, interimarul din fruntea PNL Timiș confirmă că s-au purtat discuții și cu privire la împărțirea funcțiilor în primăriile din județ.

CITEȘTE ȘI: USR PLUS are 4 primari în Timiș. Cristian Moș, șeful filialei: „Este excelent pentru un partid pornit de la zero”

„Negocierile au fost anevoioase în toate cele trei primării din județ câștigate de USR. Ei nu au vrut să ne dea niciun viceprimar. Așa că puteți să trageți concluzia singură legat de eficiența și flexibilitatea lor în negocieri. Noi le-am oferit la Lenauheim, de exemplu, și au refuzat. Le-am oferit la Dumbrăvița și au refuzat. Le-am oferit să facem un schimb între Dumbrăvița și Giroc și au refuzat această ofertă. Le-am oferit și la Biled, unde organizațiile se înțeleg și acolo au acceptat. Deci, noi le-am oferit în trei locuri, ei nu ne-au oferit în niciun loc unde au ei primar”, a declarat, vineri, Alin Nica.

CITEȘTE ȘI: Majoritatea primăriilor din Timiș, „colorate” în galben după duminica alegerilor. Rezultatul final al votului