„Liberalii nu știu ce vor câștiga, dar pesediștii știu ce pierd! În 11 decembrie avem șansa ca județul Caraș-Severin să meargă înainte!”

Liderul PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, candidat în 11 decembrie pentru un loc în Senatul României, a explicat motivele pentru care liberalii au ratat ocazia de a-l desemna în iunie președinte al Consiliului Județean, așa cum și-ar fi dorit cei mai mulți dintre cărășeni.

Marcel Vela e convins că PSD l-a instalat pe Silviu Hurduzeu la șefia Consiliului Județean Caraș-Severin doar pentru că la numărarea voturilor s-au întâmplat lucruri ciudate. Noi, în 5 iunie, am primit cea mai cruntă lecție. Dacă 300 de oameni confortabili se trezeau și veneau la vot, poate acum județul Caraș-Severin era pe drumul cel bun și mergea înainte. În Caraș-Severin s-au anulat 8.000 de voturi. Noi nu credem că în Caraș-Severin sunt 8.000 de oameni care nu știu să voteze. În 5 iunie s-a întâmplat ceva! Din acest motiv, în 11 decembrie, trebuie să fim foarte vigilenți. Știți care e diferența între noi și pesediști? Noi, romantici, liberali, cu altă concepție, cu altă folosofie, stăm relaxați, nu știm ce vom câștiga, în schimb ei știu ce pierd. Din acest motiv sunt atât de răi, de determinați să facă orice. În 11 decembrie avem o șansă, șansa de a merge înainte, șansa ca județul Caraș-Severin să meargă înainte, șansa ca România să meargă înainte!, a spus Vela.

Președintele PNL Caraș-Severin a mai spus că obiectivul la alegerile parlamentare e obținerea a trei mandate de deputat și unul de senator. Pentru asta e însă mare nevoie ca lumea să iasă la vot în număr mare, astfel încât PSD să nu mai aibă ocazia să le anuleze opțiunile de vot la numărarea lor.

Deși au dorit să câștige PNL Consiliul Județean, nu au ieșit la vot și Consiliul Județean este condus de o alianță PMP-PSD. Situația n-ar fi stat așa dacă ar fi mers la vot toți cetățenii care își doreau schimbarea sau toți cetățenii care doreau ca județul Caraș-Severin să meargă înainte. Și este un argument concret de acum 6 luni. Oamenii nu vor mai sta în case, pentru că multă lume care a realizat ce se întâmplă după alegerile locale a regretat că nu s-a dus la vot, a spus Vela, detaliind că, dintre cele 8.000 de voturile anulate la alegerile locale majoritatea aveau o ștampilă pe sigla PNL și o alta pusă la întâmplare.

Alina Gorghiu, președintele PNL, a comentat la rândul său pe tema voturilor anulate la alegerile din 5 iunie în Caraș-Severin. „Mă bucur că se filmează procesul de votare, numărarea voturilor, deoarece ce am văzut în județul dumneavoastră pe mine m-a depășit. Cele 8.000 de voturi anulate e o performanță pe care nu vreau, fără dovezi, să o pun în cârca altui partid. Dar credeți-mă că m-am bucurat că acest Guvern a decis să se folosească de filmarea numărării voturilor, astfel încât să eliminăm orice fel de întâmplare nefericită ca la locale, aici, în județ. O să vedeți ce înseamnă această procedură când nu vor mai exista cele 8.000 de voturi anulate!”, a spus Alina Gorghiu.