„Liberalii nu au făcut campanie decât așa, de ochii lumii. N-au muncit”

untitled design set 970x90 px

Slaba prezență la urne a locuitorilor din Moldova Nouă cu ocazia alegerilor parlamentare, pe lângă frica de a contracta virusul și repulsia față de întreaga clasă politică, pare să aibă și o altă explicație în opinia președintelui Partidului Verde, Eugen Băleanu: absența partidelor politice în campania electorală, mai cu seamă a liberalilor.

„Neparticiparea la urne a cetățenilor din Moldova Nouă are legătură cu faptul că unele partide nu le-au explicat cetățenilor de ce ar merita votul încrederii. Candidații PNL-ului, spre exemplu, nu au făcut campanie decât, așa, de ochii lumii și asta probabil a contribuit la slaba prezență la vot. Poate că ne-am fi apropiat de procentul de peste 30% dacă liberalii ar fi muncit, însă n-au făcut nimic.”, a subliniat Băleanu.

Referitor la faptul că, în cadrul setului electoral din 6 decembrie, au existat și surprize, mai exact partide care s-au bucurat de un capital de încredere remarcabil: PER și AUR, omul de afaceri a ținut se traseze și aici câteva dintre motivele succesului celor două formațiuni:

„În orașul de la malul Dunării, nu Partidul Ecologist Român a fost cel care s-a bucurat de încrederea cetățenilor, ci omul care a candidat pentru funcția de senator, respectiv Constantin Schinteie. Trebuie de asemenea precizat că PER este o bucată ruptă din PSD, iar varianta aleasă de formațiune a fost susținută de o mână de oameni plecați din Partidul Social Democrat. Și să nu uităm că domnul Schinteie este nepotul fostului primar al orașului Moldova Nouă, Matei Lupu. Cât privește AUR, e drept că nu au avut cine știe ce reprezentanți decât doi membri ai unei familii din urbe, restul s-a datorat trendului Facebook. Au crescut natural pe seama nemulțumirii populației vizavi de guvern, vizavi de întreaga clasă politică”.

Mai mult decât atât, politicianul se arată bucuros de faptul că, în perioada următoare, Parlamentul României nu-i va regăsi pe reprezentanții PMP și Pro România, formațiuni despre care Eugen Băleanu crede că mai mult au încurcat lucrurile decât să le descurce: „Legat de dispariția PMP-ului și a partidului condus de Victor Ponta, mă bucur din suflet de faptul că aceste partide nu mai există. Nu au făcut decât să încurce politica în ultimii ani”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/