Toni Novăcescu, despre procentele scăzute ale Pro România în Clisura Dunării: „Pandemia, condiţiile meteo şi nefamiliarizarea cu internetul şi-au spus cuvântul”

untitled design set 970x90 px

Dacă, în cadrul alegerilor locale, Stânga unită (alianța PSD-Pro România) a reușit să obțină procente însemnate în zona de Clisură, nu despre același triumf se poate vorbi și în urma procesului electoral din 6 decembrie, atunci când fiecare formațiune a avut proprii candidați pentru Parlament. O primă cauză a procentelor scăzute obținute de partidul condus de Victor Ponta este pusă pe seama campaniei electorale atipice, după cum dă de înțeles Toni Novăcescu, coordonatorul Pro România în Clisura Dunării.

„Rezultatele votului din 6 decembrie sunt, din punctul meu de vedere, surprinzătoare. Nu m-am așteptat la un astfel de scor, dar există câteva motive pentru care s-a ajuns aici. În primul rând, din cauza noului coronavirus, campania electorală a fost una atipică! Mai mult de două persoane nu au putut merge în teren, să stea de vorbă cu oamenii, să-și prezinte viziunea. Așadar, s-au făcut alegeri doar să fie făcute. Nici starea vremii nu a fost propice încât omul să iasă la vot. Ați văzut și dumneavoastră! Vântul puternic a făcut ca unele UAT-uri să rămână fără electricitate. Mai mult decât atât, zona noastră nu este influențată într-un procent atât de mare de internet. Populația este vârstnică, iar, în unele localități, nu există conexiune… Una peste alta, partidele mici au fost dezavantajate cu ocazia acestui set de alegeri. Sigur, am avut și noi vina noastră.”, a subliniat fostul consilier județean pentru expressdebanat.ro.

Totodată, președintele organizației Pro România din Moldova Nouă a punctat și ce înseamnă pentru formațiunea din care provine absența din Parlamentul României în următoarea perioadă, precum și ce măsuri urmează a fi luate în interiorul partidului:

„Din nefericire, Parlamentul României pierde câțiva politicieni valoroși. Mă refer aici, în primul rând, la domnul Victor Ponta, un om cu o vastă experiență politică, un om care, într-adevăr, a făcut opoziție în ultima vreme. Deocamdată, stăm în așteptare. Cu siguranță, după perioada sărbătorilor de iarnă ne vom așeza la masă și vom stabili o cu totul altă strategie”.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/