Liberalii lui Marcel Vela s-au decis: îl susțin pe Ludovic Orban la congresul PNL din toamnă

Hotărârea a fost luată astăzi în Comitetul Director, ședință prilejuită de prezența lui Ludovic Orban în Caraș-Severin. Dacă în urmă cu patru ani Vela optase pentru susținerea lui Cristian Bușoi, de data aceasta a ales varianta Orban, convins că fostul prim-ministru este mai capabil să conducă partidul într-o perioadă dificilă din punct de vedere al guvernării.

Anunțul a fost făcut sâmbătă la prânz, într-o conferință de presă susținută la Reșița, în prezența actualului președinte al PNL.

„Sunt încântat de acest lucru, mai ales că pe domnul președinte îl cunosc de aproape 30 de ani. Am fost împreună la multe bătălii electorale și sunt convins că e persoana de care PNL are nevoie. Îl stimez foarte mult pe domnul Cîțu, am o părere foarte bună despre dânsul, însă nu m-a convins că este cea mai bună variantă. Repet, eu personal și filiala liberală Caraș-Severin vom merge la congres să-l susținem pe Ludovic Orban”, a ținut să spună Ovidiu Rădoi, secretarul general al PNL Caraș-Severin.

La rândul său, Marcel Vela, fost ministru de Interne în Guvernul Orban, și-a motivat gestul susținerii candidaturii lui Ludovic Orban la șefia partidului.

„Și eu, ca președinte de organizație județeană, sunt alături de domnia sa, în echipa sa. Argumentele sunt foarte multe, însă mă rezum să spun doar că a dovedit, în cel mai greu an de după război, că a avut curajul și priceperea să guverneze România și să salveze vieți. O spun în cunoștință de cauză și nu doresc să intru în amănunte. Și făcând parte din echipa guvernamentală condusă de el mi se pare normal să rămân alături de domnia sa, să luptăm împreună pentru o lume mai bună, pentru o Românie dezvoltată și o perspectivă mai frumoasă pentru toți compatrioții noștri”, a mărturisit senatorul liberal.