FOTO. Ludovic Orban vrea un primar „meseriaș” la Bocșa

Două zile la rând, politicienii au vrut să ne demonstreze că, în ciuda temperaturilor ridicate și a soarelui dogoritor, le pasă de soarta bocșenilor. Dacă în 27 iunie localnicii nu ar fi chemați la urne să-și aleagă primarul, cu siguranță că nici Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu și nici Ludovic Orban nu ar fi călcat vineri și sâmbătă prin Bocșa. Căci, la urma urmei, ce să faci într-un orășel prăfuit de provincie în care cândva trenul oprea de patru ori în gările și haltele sale?

Liberalul Ludovic Orban a descins la Bocșa, la o oră la care gospodinele își fac piața. Acolo, unde sâmbăta ar trebui să se dea ora exactă, doar câțiva cumpărători și tot atâția comercianți. Localnici erau mai mulți, doar că aceștia fuseseră convocați de activiștii de partid pentru a-l întâmpina pe președintele PNL, ceea ce s-a și întâmplat. Turul pieței nu a durat mai mult de cinci minute, Orban s-a salutat și s-a fotografiat cu localnicilor, iar la un moment dat a cumpărat un kilogram de cireșe pe care a dat 20 de lei.

În bunul obicei autohton, vizita a continuat în oraș, președintele liberal trecând în revistă magazinele orașului ieșite în cale, ba chiar și o terasă, plină la ora aceea de tineri. Alături de el, liderii liberalilor cărășeni – Marcel Vela, Romeo Dunca, Ovidiu Rădoi, Cristian Gâfu, directori de deconcentrate, primari, consilieri județeni și, bineînțeles, Sorin Perian, candidatul PNL pentru Primăria Bocșa, pe care Orban a venit să-l susțină.

A urmat un miting electoral în parcarea din spatele Casei de Cultură, prânzul, o ședință la partid și o conferință de presă la Reșița.

„Am venit astăzi, alături de un om în care cred, cred cu adevărat și nu numai din complezență și din cauza faptului că este colegul meu de partid. La Primăria Bocșa este nevoie de un meseriaș și uitându-mă la istoria alegerilor și la ce primar a fost acolo, care au stat câte un mandat, iar apoi nu i-a mai votat nimeni și dacă te uiți cum arată Bocșa, e clar că este nevoie de un meseriaș, de un om serios care să se apuce de treabă, așa cum o face domnul primar interimar Sorin Perian de două luni și jumătate, maxim trei. Adică ia cu migală proiect cu proiect, e atent la nevoile cetățenilor și urmărește realizarea acestor proiecte. Domnul Perian, odată ales primar, nu va rămâne singur, are în spate o echipă, are în spate oameni de calitate, are în spate profesioniști, are oameni de la care să învețe administrație și, nu în ultimul rând, are ușile deschise la Consiliul Județean și la București”, a mărturisit Ludovic Orban, când i s-a dat cuvântul.

(E)