Liberalii lui Felix Borcean au vrut să ajute echipa locală de fotbal. Dar au votat invers, ca pesediştii!

Lipsa de experiență a președintelui de ședință sau neatenţia consilierilor liberali a făcut ca un proiect de hotărâre a Consiliului Local Caransebeș să fie aprobat cu tot cu amendamentul celor de la PSD, în cadrul ședinței de la sfârșit de februarie. Efectul acestui vot: echipa de fotbal a orașului ar putea primi mai puțini bani decât i se alocaseră inițial prin aprobarea fondurilor pentru programul anual de acordare a finanțărilor nerambursabile, în baza Legii 350/2005.

Consilierul social-democrat Valentin Dascălu a propus ca o sumă de 40.000 de lei să fie transferată din totalul de 190.000 de lei de la capitolul „Sport de performanță, sport amator și sport școlar” la capitolul „Acțiuni culturale”, unde erau alocaţi doar 8.000 de lei, și către „Acțiuni sociale, educaționale și protecția mediului”, unde era stipulată suma de 17.000 de lei. Primarul Felix Borcean le-a explicat aleșilor locali că, dacă s-ar aproba un asemenea amendament, ar avea de suferit echipa de fotbal, care nu poate decât o dată pe an să primească fondurile.

„Echipa de fotbal are șanse să promoveze în Liga a III-a și ar avea nevoie de o finanțare mai mare decât ce am prevăzut acolo. Dacă s-ar lua acești bani, ar sta mai prost decât anul trecut, în condițiile în care suntem pe primul loc. În plus, mai sunt judo și atletismul prevăzute. Dar, așa cum v-am mai spus și la întâlnirea de dinaintea ședinței, se mai pot deschide alte sesiuni de proiecte de genul acesta și, pe măsură ce vor apărea finanțări, putem să acordăm fonduri tot pe aceeași lege”, a declarat primarul Felix Borcean.

În replică, consilierul PSD a menționat că grupul social-democrat este de acord, dar să se consemneze în procesul-verbal că vor mai fi alocate fonduri pe aceeași lege pentru alte proiecte social, culturale și de mediu, care nu au fost cuprinse în aceste fonduri.

Cu toate astea, când s-a trecut la vot, viceprimarul Marius Isac, care a deținut funcția de președinte de ședință, a supus la vot proiectul cu amendamentul consilierului PSD, astfel că s-a votat în unanimitate transferul banilor de la sport către alte capitole. La sesizarea directorului economic, Horia Irimia, au început bâlbâielile din partea executivului local, care nu mai înțelegea ce anume s-a aprobat.

Redăm aspecte din ședință:

„Haideți să ne înțelegem!… Suntem de acord ca forma din Legea 350 ca finanțare să rămână aceeași, doar că la o următoare ședință de rectificare de buget să se suplimenteze lista pentru cultură și mediu?”, întreabă viceprimarul Isac.

„Păi, da!, dar ați votat amendamentul dlui Dascălu! Eu nu vă mai înțeleg! O dată spuneți că nu mai putem reveni asupra deciziilor aprobate prin vot și acum putem reveni?”, întreabă retoric consilierul Florin Bogdea.

„Păi, eu așa am înțeles!”, spune juristul Primăriei, Ana Bratu.

„Păi, haideți să vedem ce s-a consemnat în procesul-verbal, că doar se scrie tot. Ați propus amendamentul? Şi… amendamentul dlui Dascălu a trecut! Punct”, concluzionează Bogdea.