Liberalii l-au radiat pe Miclea! După un an și jumătate și-au dat seama că e lipsit de eleganță!

Fostul primar al Bozoviciului a rămas fără carnet de partid și fără statutul de consilier județean, decizia nefăcând altceva decât să transforme în derizoriu strigătele disperate ale liderilor liberali care știu una și bună: „Fără penali în funcții publice!”

Aurel Miclea a fost condamnat penal prin sentință definitivă în noiembrie 2017. Pedeapsa e cu suspendare. Miclea a fost ales consilier județean pe listele PNL pentru mandatul 2016 – 2020. PNL are un Statut care nu le permite condamnaților să facă parte din partid. Cu atât mai puțin să ocupe și vreo funcție publică. Statutul e valabil azi, dar era valabil și la data la care Miclea a fost condamnat definitiv. Liberalii s-au trezit abia acum, în Săptămâna Mare, și în momentul în care trebuie să-i facă loc lui Florentin Bocșan în Consiliul Județean. „Nu i-am retras sprijinul colegului nostru liberal, am dat eficiență prevederilor Statutului PNL. Avem prevederi în Statut care spun că persoanele cu condamnare nu pot ocupa o funcție de demnitate. Se cunoaște sentința definitivă de foarte mult timp, prevederea este de o anumită perioadă de timp, dar din anumite considerente care țin de bucătăria internă a partidului nu am dat eficiență acestor prevederi până acum”, a explicat Cristian Gâfu.

Asta înseamnă că timp de un an și jumătate s-a încălcat cu bună știință Statutul PNL?! A fost nevoie de atâta timp pentru ca liberalii cărășeni să citească prevederile propriului Statut?! De ce au scos asta la iveală în condițiile în care nici măcar adversarii politici nu s-au legat de viața lui Aurel Miclea?! „Nu s-a încălcat Statutul, au fost unele discuții între domnul Miclea, conducerea PNL Caraș-Severin și PNL la nivel de București. Am discutat cu domnul Miclea, mai elegant ar fi fost ca dândul să-și dea demisia, pentru că dânsul cunoștea cel mai bine situația lui personală, cât și Statutul. Neajungând la niciun rezultat, am dat eficiență în acest moment prevederilor Statutlui. Nu are nicio legătură cu Florentin Bocșan, nici nu cred că el este următorul pe listă. Nu putem umbla cu supoziția că pentru Florentin Bocșan sau nu s-a făcut asta. E concetățeanul meu din Bocșa, m-aș bucura să fie coleg cu mine în Consiliul Județean. În schimb, Aurel Miclea a fost radiat din cadrul PNL, nu mai are calitatea de membru PNL!”, a detaliat același Gâfu.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)