Guvernul Dăncilă le-a dat cărășenilor de ales: cârpeli în tot județul sau 14 kilometri de drum ca-n palmă!

Imediat de au scos satul românesc din noroaie, premierul Viorica Dăncilă și liderul PSD Liviu Dragnea au anunțat investiții importante în Caraș-Severin. Una dintre ele, astuparea gropilor de pe drumurile județene! Și nici alea toate!

Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a anunțat suma totală primită de Direcția de Drumuri Județene de la Guvern din sumele defalcate din TVA: 18,99 milioane lei! Sunt bani pentru lucrările ce se vor face în 2019 pe întreaga rețea de drumuri județene din Caraș-Severin, precum și pentru deszăpezire. Suma e mai mare decât anul trecut, dar e aproape imposibil de împărțit având în vederea starea catastrofală a drumurilor județene cărășene, drumuri care ani la rând au fost modernizate și reparate doar pe hârtie. „Am făcut ședință cu primarii, întreaga sumă a rămas  la Direcția de Drumuri Județene și am repartizat aproximativ 4 milioane pentru întreținere pe timp de iarnă și 14 milioane pentru reparații, pietruiri. Această sumă e dublă față de anul trecut”, a anunțat Hurduzeu în plenul Consiliului Județean.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Consilierul PMP Paul Purea știe foarte bine că pe multe dintre drumurile Caraș-Severinului nu ai nici ce plomba, motiv pentru care a întrebat uluit: „De ce să facem atâtea plombări pe aceste drumuri vai de capul lor?! Nu mai bine punem covor nou de asfalt, ca nu cumva peste doi ani să ajungem să plombăm din nou?!” Răspunsul a venit imediat de la președintele Hurduzeu, care i-a explicat că și el ar vrea asfalt proaspăt pe toate drumurile județului, numai că, banii pe care îi are la dispoziție nici de cârpeli nu-i ajung.

„Din 14 milioane, dacă am vrea să asfaltăm, am putea face doar 14 km de drum! Cam asta am putea face! Acești bani vin pentru întreținerea periodică a drumurilor județene, dacă nu facem această întreținere, ele vor fi din rău în mai rău. Oricum acești bani nu ne ajung să reparăm în totalitate drumurile județene. Mare parte din drumurile județene au nevoie de modernizare. E adevărat, peste un an va trebui făcută din nou reparația, reparațiile nu sunt garantate, sunt făcute pentru 6 luni, un an. Noi tragem mult mai mult de ele din lipsa banilor, dar dacă nu le facem și modernizăm doar 14 km de drum județean, gândiți-vă cum vor arăta ceilalți 600 de km de drum județean care au nevoie de aceste reparații. Multe nici nu sunt asfaltate! După fiecare ploaie aceste drumuri de deteriorează. Din acest motiv acești bani se folosesc pentru reparații, plombări, pietruiri, pentru întreținere periodică”, a explicat Hurduzeu făcând inutilă orice altă intervenție sau orice alt comentariu.

banner 970 x 250