Liberalii, Împăratul și ștrandul din Oțelu Roșu

Ați auzit cumva ca în ultimii 31 de ani liberalii din Oțelu Roșu să fi făcut vreo faptă măreață? Nu să fi dat un primar, așa cum au dat PSD și PD(L), dar măcar una de care să fi vorbit vreun localnic seara la cină cu nevasta sau cu prietenii la o bere, la Scorileț. Nu vă mai chinuiți să vă stoarceți creierii, că nu există așa ceva. În Consiliul Local, ei mereu, dar mereu au fost roata a cincea de la căruță. Umplutura, cum ar veni. Ei niciodată, dar absolut niciodată nu au contat decât cu numele. E drept, pentru o perioadă scurtă au avut un viceprimar, dar de care s-a prins administrația ca apa de penele gâștii.

Dar iată, după 31 de ani de neputință și de frustrări cât cuprinde, liberalii lu’ Magda Lungu – cel mai ilustru exponent al liberalismului de pe Valea Bistrei – s-au gândit să facă și ei ceva bun, să le arate șefilor de la județ că nu ard gazul de pomană în ședințele de Consiliu Local, așa cum vorbesc ăia din Gai, de pe Libertății și din Katanga. S-au înțeles cu „Împăratul” de la PMP, adică Iancu Simion-Simi, au ridicat mâinile, blocând proiectul primarului, cel cu (răs)cumpărarea ștrandului. Bravos, camarazi, așa vă vreau! Arătați-le pesedeilor că aveți sânge în instalație, că vă pasă de cum se cheltuie banul public la Oțelu Roșu. Ce mama dracului! Celor care vă înjură, că au început mulți să vă înjure vârtos, arătați-le direcția cea bună, cea spre bazinul de înot a lu’ Magda Lungu de la Poiana Mărului. Ce ștrand la Gura Jgheabului, cine are poftă de bălăceală să se ducă în Poiană, iar dacă nu, să se bălăcească în ligheanul de acasă. Ei, drăcia dracului.

Asta au făcut liberalii care, între noi fie vorba, aici mă refer exclusiv la cei din Oțelu Roșu, nu vor ajunge să conducă primăria nici măcar atunci când în țara asta va fi un singur partid. Au votat împotrivă, să-i facă în ciudă lui Luca Mălăiescu, profitând că pesediștii au avut lipsă un consilier local. Cum să-i faci, bă, în ciudă lui Mălăiescu? Păi ăsta se bălăcea în ștrandul public cât timp are piscină acasă? Voi așa ați face? Bă, nu vedeți cât de naivi sunteți și cât de ușor v-ați lăsat duși de nas de cea care face pe consiliera, responsabilă de revista presei, la București? Până la viitoarea ședință vă înjură lumea din oraș mai ceva decât galeria Rapidului. Să vă înjure, bă, dacă nu aveți minte! Cum vreți să câștigați alegerile, dacă voi nu votați cum trebuie în ședințele voastre?

leader board 728 x 90 px

Împreună cu liberalii au votat și cei doi membri PMP, dintre care unul e Iancu Simion-Simi, cel care și-a pierdut funcția de primar din motive de DNA. Simi e nevinovat, săracul. Ce să scriu despre el? Că trăiește tot din amintirile prieteniilor cu Frunzăverde, Băsescu și Florin Cioabă? Sau că lui i se potrivește cel mai bine zicala (răstălmăcită) „cine mi-s eu, …” Chiar așa, „Împărate”, te sfătuiesc să lași pe alții să facă politică, iar matale să te apuci să-ți scrii memoriile. Că zău, ai ce scrie!