Liberalii din Timiș țintesc un post de ministru, după Congresul PNL. Nica: „Nu vom mai fi văduviți de atenție de la București așa cum a fost în ultimii 4-5 ani”

pnl timis citu
untitled design set 970x90 px

Președintele PNL Timiș este unul dintre candidații la funcțiile de vicepreședinte în viitoarea conducere a formațiunii politice, după Congresul de astăzi. Alin Nica ar urma să răspundă de infrastructură și transport, domenii esențiale pentru Timiș, după cum spune chiar el. În plus, PNL Timiș țintește și un portofoliu în Executiv. 

„Rezultatul de astăzi este unul care privește către viitor, către schimbarea de care are nevoie PNL pentru a se racorda din nou la realitățile pe care cetățenii le trăiesc zi de zi, o schimbare care întărește poziția PNL pe drumul dezvoltării României, fiindcă de luni ne așteaptă perioada confirmării prin concretizarea lucrurilor pe care ni le-am propus în programul de guvernare: reforma administrației, a sistemului de salarizare, a pensiilor, investiții în educație, infrastructură, sănătate. Toate acestea vor avea la finalul lor bunăstare pentru români și o viață mai bună pentru noi toți.”, a declarat Alin Nica, după rezultatul votului de la Congresul PNL.

Din Timiș, sunt trei liberali care candidează pentru poziții de vicepreședinte în viitorul BPN: Alin Nica – infrastructură și transport, Alina Gorghiu – drepturile omului, protecția minorităților etnice, religioase și a grupurilor vulnerabile de orice natură – ambii în echipa Cîțu – și deputatul Claudiu Chira – vicepreședinte pentru tineret și sport în tabăra Orban. Alegerile pentru aceste poziții vor avea loc mâine, la București.

alin nica

„Voi candida la poziția de vicepreședinte pentru infrastructura de transport. O poziție care pentru noi Timișul este foarte importantă din perspectiva multiplelor proiecte pe care le avem: autostrada Timișoara-Belgrad, centura de vest, de sud – finalizarea ei, ieșirile de pe autostradă, investițiile în căi ferate, aeroport. Toate acestea arată că pentru noi acest domeniu este foarte important (…), nu doar pentru Timiș ci și pentru întreaga Românie, pentru că infrastructura de transport înseamnă competitivitate sporită pentru firmele noastre, bani pentru companiile care muncesc în domeniu și oportunități pentru toți cetățenii noștri. Numai să amintim să trecem cu autostrăzile Carpații și asta înseamnă pentru România decenii de dezvoltare pentru zone încă neacoperite de bunăstare și de deschidere către vest pe care imense părți din țară încă le mai suferă. Ne putem gândi și la impactul pe care Timișul îl poate avea la nivel național în ceea ce privește influența și de aceea, faptul că 3 oameni din Timiș candidează la poziții din structura centrală de conducere a partidului, asta înseamnă că Timișul nu va mai fi văduvit de atenție de la București așa cum a fost în ultimii 4-5 ani, când noi nu am existat practic în conducerea națională a PNL.”, a mai spus Alin Nica.

Întrebat dacă Timișului îi va reveni un portofoliu în Executiv, după acest eveniment de partid intern, Alin Nica a spus: „Acesta e un alt subiect pe care îl vom discuta la momentul oportun. Evident că ne dorim ca această influență să fie concretizată la cel mai înalt nivel, inclusiv printr-o poziție de ministru.”

CITEȘTE ȘI: PNL ar reface alianța cu USRPLUS la nivel național, dar în alte condiții. Le detaliază Alin Nica

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/