Liberalii din Moldova Nouă, în continuare fără candidat la primărie. Ion Chisăliţă are nevoie de arme puternice pentru a candida

untitled design set 970x90 px

Deși mai sunt câteva luni până la alegerile locale, fostul primar al orașului Moldova Nouă, Ion Chisăliță, nu garantează că va fi contracandidatul lui Adrian Torma pentru scaunul de edil-șef, acesta subliniind că nu poate face promisiuni deșarte în lipsa unor arme puternice pentru rezolvarea problemelor orașului.

Prezent la Moldova Nouă cu ocazia zilei de 8 Martie, în cadrul unui eveniment organizat de reprezentantele sexului frumos – atât cele ale Partidului Național Liberal, cât și cele ale Partidului Verde, fostul șef al administrației publice locale de la Dunăre a preferat să facă lumină în privința unei posibile candidaturi pentru ocuparea scaunului de primar în ideea de a înlătura orice speculație pe această temă, deși recunoaște că, din luna iunie a anului trecut, nu doar echipa din care face – PNL – i-a cerut să se gândească la un proiect politic pentru orașul din Clisura Dunării.

„Am avut discuții, am o anumită experiență, cunosc situația de azi și, pentru orașul Moldova Nouă, știu că lucrurile trebuie negociate. Problematica de la Moldova Nouă (degradarea constantă a vieții sociale și economice, realizările din trecut în comparație cu situația actuală) nu va fi rezolvată doar de o echipă de la Moldova Nouă. Moldova Nouă, prin oamenii care vor fi aleși să conducă orașul, trebuie să-și rezolve problemele cu echipa de la Consiliul Județean Caraș-Severin, cea care va conduce Consiliul Județean, sperăm să fie a Partidului Național Liberal, cu echipa de senatori și deputați care va reprezenta județul în Parlamentul României și nu în ultimul rând cu echipa de ministeriabili care vor ocupa anumite fotolii la nivelul capitalei atunci când va începe ciclul electoral. În aceste condiții, primele lucruri pe care le-am spus și pretins a fi garantate s-au referit la strategia de dezvoltare a orașului Moldova Nouă, cum pot fi rezolvate probleme orașului de către noi, împreună cu echipele pe care le-am menționat”, a subliniat Chisăliță în fața publicului prezent.

Presat, totuși, să ofere un răspuns concret, liberalul a reiterat că, dacă lucrurile, în urma negocierilor, se vor așeza, abia atunci va putea oferi publicului un răspuns ferm, mai important decât câștigarea primăriei Moldova Nouă fiind punerea în aplicare a celor discutate/promise anterior alegerilor.

„Mai am de purtat niște discuții și de negociat pe strategie. Nu se cunosc candidații. Dacă lucrurile se așează, eu voi anunța public momentul și lansarea înseamnă punctul forte pe care îl vom face împreună. Dar nu-mi cereți certitudini și o fac tot strategic, asta ca să pot să duc la capăt, să pun pe masă anumite lucruri. Adică, nu e suficient să aruncăm în luptă pe cineva și după să uităm de oraș. Lucrurile trebuie să fie antamate de sus până jos. În aceste discuții, foarte serioase, politice vreau să rămână angajamentul pentru ceea ce urmează. Nu câștigarea primăriei va fi cel mai greu lucru în Moldova Nouă, ci ce se va-ntâmpla după, dacă nu este antamat și rezolvat ajutorul de unde să vină. La momentul oportun, eu o să vin în fața dumneavoastră să spun «Da» sau să mă justific, dacă trebuie să mă justific”, a ținut să atragă atenția fostul edil.

În timp ce liberalii au nevoie de certitudini pentru a intra în bătălie, ținând cont de faptul că verzii lui Eugen Băleanu mizează fie pe un proiect politic comun, fie pe un candidat propriu, dar mai ales luând în calcul situația încețoșată a celorlalte partide din spectrul politic, singura candidatură „bătută-n cuie” rămâne cea a primarului orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, acesta nesfiindu-se să anunțe public că își dorește încă un mandat la șefia administrației publice locale pe care actualmente o conduce.