Liberalii au dejucat manevra PP-DD – PSD!

Liderii organizaţiilor judeţene joacă tare în cele 45 de zile în care traseismul politic e legiferat. Fiecare partid încearcă prin tot felul de metode să „fure” membri din taberele adverse.

Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 55/2014 care permite aleșilor locali să opteze până în 17 octombrie pentru un alt partid își produce efectele și la Reșița. Administrația locală a municipiului, dar și cea de la nivel județean au consemnat astăzi dreptul folosit de aleși de a schimba partidul pe care îl reprezintă şi pe listele căruia au primit votul cetăţenilor. Transferurile de la un partid la altul se fac de obicei foarte discret, după lungi negocieri în timpul cărora se promit şi se cer funcţii. Când transpiră informaţii legate de aceste negocieri, nu întârzie să apară manevrele prin care s-ar putea bloca transferurile. Cam asta s-a întâmplat în PP-DD, după ce devenise de notorietate faptul că Sorin Madina şi Daniel Surdu, ambii consilieri judeţeni, vor trece în tabăra liberalilor.

PP-DD a încercat să le strice socotelile şi le-a retras sprijinul politic celor doi. Dacă nu ar fi existat Ordonanţa 55, Madina şi Surdu şi-ar fi pierdut locul în Consiliul Judeţean, ceea ce ar fi avantajat PSD-ul, care urma să dea cel puţin un consilier pentru locurile vacante. Liberalii s-au mişcat însă mai repede şi Ordonanţa 55 produce efecte înainte să se pună în discuţie retragerea sprijinului politic, astfel că Madina şi Surdu (foto) rămân consilieri judeţeni, dar, începând de astăzi, în calitate de membri PNL cu acte în regulă.

Tot astăzi, PP-DD a pierdut şi un consilier local la Reşiţa. Constantin Amariei a anunțat prin vocea secretarului municipiului, Lucian Cornel Bucur, că s-a retras din formațiunea amintită și că își va continua ca independent activitatea în Consiliul Local al Municipiului Reșița. ,,Decizia mea are un motiv simplu. Dacă părinții Simonei Man, care sunt consilieri în Arad, au decis să demisioneze și să devină independenți, cred că același gest îl pot face și eu!”, a spus Amariei.