Liber la angajări în Valea Almăjului. Producția automotive ia amploare în Caraș-Severin!

explo 1000x200

Deschisă în urmă cu ani buni, fabrica de la malul Dunării rămâne în continuare cea mai importantă investiție din județ, prin urmare și din Moldova Nouă.
Cea mai bună veste pe care administrația locală a primit-o la începutul anului 2015 este că producția se extinde la cea mai mare fabrică de automotive din Caraș-Severin. De altfel, trendul a fost în permanență unul ascendent încă de la inaugurare, atât pe linie de producție, cât și de angajați. În momentul de față, aproape 1.500 de localnici din zonă își derulează activitatea la Delphi, dar investiții în hale se fac în permanență. Prin urmare, până la finele anului estimările spun că 2.000 de persoane vor câștiga o pâine fără să fie nevoie ca oamenii să plece în alte localități.

„Investiția este extrem de importantă pentru noi, iar în acest sens, trebuie să precizez faptul că aleșii Consiliului Județean Caraș-Severin ne-au ascultat rugămintea și s-au apucat de reabilitarea Drumului Județean. În acest fel, se deschide linia angajărilor din Valea Almăjului, pentru că se face drumul. Deja lucrările au început! Este vorba despre pietruire și suntem foarte fericiți. Pentru asta mulțumim Consiliului Județean. E un lucru bun și pentru noi, și pentru Caraș-Severin, a precizat primarul Matei Lupu, edilul-șef al localității Moldova Nouă. Potrivit topurilor oficiale privind marii angajatori ai județului Caraș-Severin, la momentul actual Delphi se află pe podium. Odată ce 2.000 de oameni vor fi angajați, societatea va detrona celelalte firme din sectorul privat.

Se reface drumul!

Extinderea fabricii Delphi presupune și extinderea ariei de angajare, astfel că recrutările se vor putea face în acest an și din Valea Almăjului. Acest lucru este posibil după ce Consiliul Județean Caraș-Severin a demarat lucrările de reabilitare a tronsonului de drum. Șoseaua n-a văzut niciodată asfaltul, însă cum timpul și capriciile vremii l-au făcut impracticabil, Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat a județului Caraș-Severin a luat măsuri pentru remedierea situației. Asta, mai ales că autoritățile locale de la malul Dunării au solicitat în repetate rânduri acest lucru, ținând cont de faptul că în orașul Moldova Nouă se mai găsește cu greu forță de muncă.

Administrația Lupu lua în calcul la un moment dat lansarea apelului de angajare peste granițele țării, în Serbia, dar cum tronsonul de drum care deschide Valea Almăjului se amenajează, oamenii fără loc de muncă din zonă pot veni la Delphi să își câștige existența. Drumul Județean Cărbunari-Moldova Nouă are o lungime de aproximativ 6 kilometri și proiectul prevede, pe lângă pietruire, amenajarea de rigole pentru scurgerea apei. Acum, autoritățile locale forțează nota și fac un nou apel la autoritățile de la județ să extindă puțin reabilitarea și să meargă cu pietruirea până în localitățile Gârnic și Sichevița.

Comments

  1. Lupu paznic la oi says:

    Nu-l mai pupati in partea dorsala pe Lupu ca nu are nici un merit in deschiderea Delphi. Daca ar fi fost dupa el Delphi era demult istorie. Mai bine l-ati intreba cati bani intra in bugetul local de pe urma Delphi si de ce a dat afara din partid consilierii care au votat “pentru” atunci cand s-a discutat deschiderea Delphi in Consiliul Local. Succes