Let’s do it, Romania, let’s do it, Caraș-Severin!

A treia ediție de curățenie generală națională, sub deviza „Let’s do it, Romania”, va avea loc în decursul zilei de mâine pe raza întregului județ.

Alături de Bulgaria, Turcia și Republica Moldova, România dă startul mâine la cea mai importantă acțiune de voluntariat din lume, ziua de curățenie în toată țara: „Let’s do it, Romania”. Cărășenii sunt invitați să participe alături de restul voluntarilor din țară la curățenia din 21 de locații județene. În Reșița sunt luate în vizor tronsonul Minda-Cuptoare, stațiunea Secu, Parcul Tricolorului și Parcul Cărășana.

Spectaculoasă va fi intervenția celor de la Asociația Speologică „Exploratorii” care vor curăța un aven de la Iabalcea. De asemenea o noutate a programului este faptul că cei de la Drumuri Naționale Caransebeș se vor ocupa să curețe tronsonul Caransebeș-Cornea.

Cei care nu s-au înscris în program, o pot face mâine după ora 8 dimineața în fața primăriei din Reșița. Mâine dimineață toți voluntarii vor fi înregistrați, chiar dacă au urmat procedurile online. Dintre cei deja înscriși fac parte silvicultori, reprezentanți ai ONG-urilor, elevi și studenți.

Campania din județul Caraș-Severin este coordonată și organizată de Asociația pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu și Direcția Silvică.

Cum văd cărășenii o astfel de inițiativă
Anul trecut au fost 4000 de voluntari, mai mult elevi de școală și studenți. Anul acesta mizăm pe 5000 pentru că au fost mulți cetățeni care s-au oferit să fie voluntari. Oamenii încep să fie mai responsabili, s-au săturat de mizeria din natură”, declară Adriana Teodoriu, din cadrul APM Caraș-Severin.