„Let’s Do it Romania!” – „Let’s Do it Moldova Nouă!”

saci gunoi

Primăria Moldova Nouă se alătură celui mai mare proiect de implicare socială din România, care își propune curățarea deșeurilor din arealele naturale într-o singură zi: „Let’s Do it Romania!”.

Reprezentanții administrației locale de la malul Dunării au anunțat că vor da curs acțiunii de ecologizare a zonelor afectate de deșeuri de pe raza orașului, întregul demers fiind organizat, la nivel național, de către Asociația ,,Let’s Do it, Romania!”, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale, Apele Române și Romsilva.

Startul acțiunii se dă sâmbătă, 17 septembrie, iar întâlnirea cu voluntarii va avea loc la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Moldova Nouă, începând cu ora 09.00. De asemenea, pe lângă echipa care va coordona activitatea de ecologizare la nivelul unității administrativ-teritoriale de la malul Dunării, sunt așteptați să se alăture campaniei de igienizare voluntari atât din cadrul instituțiilor publice și private, ONG-uri, cât și din partea societății civile. Voluntarii participanți la acțiune vor primi materialele necesare, acestea constând în saci și mănuși.

În ceea ce privește zonele care vor fi igienizate, echipa de la nivelul administrației publice locale Moldova Nouă, desemnată să coordoneze activitatea de ecologizare, a trecut pe lista de prioritate următoarele locații: piața de cereale Moldova Nouă (zona fostei Delphi Packard – până la intersecția cu DN 57, spre localitatea Coronini; zona Iagodăriei; zona minieră Florimunda; zona Parcului Eolian (Cabana Dunărea Moldova Nouă); faleza Dunării Moldova Nouă; piața agroalimentară Moldova Nouă; parcurile de pe raza UAT-ului Moldova Nouă.

Reprezentanții Primăriei Moldova Nouă mai precizează că, în cazul condițiilor meteo nefavorabile, acțiunea de mâine  va fi reprogramă pentru o dată care va fi comunicată ulterior.