„Prețuri mai mari, multe scuze! Motive pentru prețuri și mai mari, servicii tot mai slabe”

tabara

„Cea mai simplă variantă este cea cunoscută de orice om, inclusiv fără studii în domeniu: împovărarea populației”, a spus viceprimarul Cosmin Tabără vizavi de anunțul colegului de la USR, anunț potrivit căruia, gigacaloria s-ar putea scumpi din nou, la Timișoara, în această iarnă. 

„Cea mai simplă variantă este cea cunoscută de orice om, inclusiv fără studii în domeniu: împovărarea populației. Fără calcule, fără idei de rezolvare, fără a te gândi daca populația poate suporta aceste prețuri. Era de așteptat ca domnul Lațcău să ne pregătească pentru o probabilă cerere de recalculare a prețului la gigacalorie, motivul principal rămâne creșterea prețului la gaz. Mă întreb atunci ce rost a mai avut tot circul cu gara închiriată lângă mina de cărbuni, ce rost a mai avut tot circul mediatic legat de «stoparea mafiei din energie»? Pentru că la final, prețul va crește, pentru că o să crească prețul gazului.”, a declarat Cosmin Tabără pentru expressdebanat.ro.

Viceprimarul se întreabă de ce administrația – din care și PNL face parte – nu s-a gândit până acum, având în vedere contextul economic dificil, să folosească ajutoarele date de Guvern către Colterm pentru a găsi alternative care ar putea încălzi apa și calorifele timișorenilor.  

„Încă din timpul campaniei electorale ni s-a promis un Colterm nou mult mai bine administrat. În realitate avem o firmă în insolvență, prețuri mai mari și scuze, multe scuze și motive pentru prețuri și mai mari la servicii tot mai slabe. Au trecut doi ani de la momentul preluării conducerii Colterm de către Ruben Lațcău și Dominic Fritz. Din păcate, soluții nu au existat, ba din contră, în cei doi ani vorbim despre agravarea acestei societăți, nici măcar pe o linie de plutire nu au găsit soluția să o țină.”, a concluzionat viceprimarul.