Leru-i ler, dar cu exces de zel! Volumul ridicat al colindelor, deranjant pentru elevii lugojeni

În apropierea Crăciunului, la Lugoj este deja o tradiție ca de la balconul clădirii Primăriei să răsune colindele pentru a induce orașului o atmosferă de sărbătoare.

Odată cu această hotărâre, se pare că edilul-șef, Francisc Boldea, nu a luat în calcul toate aspectele, iar volumul la care se difuzează cântecele de iarnă deranjează elevii școlilor din apropiere. Este final de semestru, iar copiii au zilnic teze și teste importante la care nu se pot concentra.

Conducerea Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” a fost singura unitate de învățământ care a solicitat în repetate rânduri ca volumul colindelor să fie redus pe parcursul orelor de curs, în intervalul orar 8.00-15.00.

„Deși am făcut și anul trecut sesizări la Poliția Locală, nu s-a luat nicio măsură. Copiii nu se pot concentra, mai ales în perioada tezelor. Semestrul oricum este foarte scurt și volumul ridicat îi deranjează. Ar putea să fie redus până la ora 15.00, când se desfășoară orele de curs.”, a declarat prof. Letiția Fedorca, directorul Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu”.

În sarcina municipalității rămâne doar să dea dovadă de puțină bunăvoință și considerație pentru elevii care nu de puține ori au făcut cinste Lugojului, atât în țară, cât și în străinătate, prin numeroasele premii obținute la concursuri și olimpiade.