Legendarul Garry Kasparov, la Tech Talk by UPT

garry kasparov tech takls timisoara
mbmr 1000x100

Tech Talks by UPT are loc anul acesta sub tema „AI for Humanity”. Pe scena de la Cinema Timiș urcă și legendarul Garry Kasparov.

Cea mai mare conferință despre tehnologie din vestul țări, organizată de Universitatea Politehnica Timișoara, își propune să exploreze impactul inteligenței artificiale asupra societății și modul în care tehnologia poate fi folosită pentru a îmbunătăți viețile oamenilor.

Experți de top din industria AI, lideri de opinie și pionieri în domeniu vor urca pe scenă pentru o zi captivantă, aducând cu ei expertiză și perspective valoroase. Andras Ferenczi va vorbi despre AI în domeniul bancar: de la modele tradiționale la modele generative și calculul cuantic. Prezentarea abordează impactul transformator al inteligenței artificiale asupra instituțiilor financiare, oferind oportunități de inovare și creștere.

Facem lumea noastră mai umană cu inteligența mașinilor

Garry Kasparov este cel mai tânăr campion mondial de șah din istorie, atingând această performanță la doar 22 de ani. În 1997, Kasparov s-a confruntat cu Deep Blue, computerul dezvoltat de IBM, un meci care nu numai că l-a provocat, dar i-a stârnit și interesul pentru inteligența artificială.

Discursul „Poate un computer să te facă să plângi?” de la TED Talks, vizualizat de peste două milioane de ori, explorează relația dintre inteligența umană și cea a mașinilor, demonstrând convingerea sa că AI poate crește capacitățile umane, mai degrabă decât să le înlocuiască.

Muzeul TM

Ochelari AI pentru nevăzători

Cornel Amariei este dezvoltatorul tehnologiilor de amplificare a capacităților umane și promovează incluziunea și autonomia persoanelor cu dizabilități. La Tech Talks by UPT 2024, Cornel Amariei ne va vorbi despre experiența sa în dezvoltarea tehnologiei și antreprenoriat, despre impactul social al tehnologiilor asistive, despre un viitor în care tehnologia servește în mod cuprinzător nevoile umanității.

Trecerea de la Revoluția Industrială la Revoluția Inteligenței

George Roth, în prezent AI and Document Understanding Evangelist at UiPath, aduce un impact profund în lumea inteligenței artificiale și automatizării. Originar din Cluj-Napoca și stabilit acum în Silicon Valley, Roth îmbină un spirit antreprenorial unic cu experiența și cunoașterea tehnologică.

În mai 2018, UiPath a recunoscut valoarea platformei sale de procesare inteligentă a documentelor și a achiziționat-o, iar Roth a pus bazele platformei de înțelegere a documentelor la UiPath. Înainte de această realizare semnificativă, a fost timp de 18 ani CEO al Recognos Inc., fiind un pionier în integrarea Procesării Limbajului Natural (NLP) și a IA în procesarea documentelor, marcând o fază a transformării industriei.

Pe scena de la Cinema Timiș vor urma mulți alți experți de renume mondial. Detalii despre program, găsiți aici!

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/