Lectură și haine la Centrul de Voluntariat Reșița

Centrul de Voluntariat Reșița organizează două acțiuni menite să atragă cât mai mulți cărășeni. Și de această dată, manifestările lor sunt inedite și le pun în evidență inventivitatea. 

La acțiunea „Free Ocico” sub deviza „Golește-ți dulapu’ pentru 2012”, sunt așteptați toți tinerii care doresc să se scape de hainele în plus. Acestea pot fi duse la Centrul de tineret Mansarda, mâine începând cu ora 17:00. Participanţii la “Free Ocico” vor putea pleca acasă cu câteva piese pe care alţii le-au adus  şi care li se potrivesc, iar hainele colectate vor fi donate organizaţiilor care au beneficiari cărora le sunt utile.

Pe lângă faptul că o astfel de acțiune creează un prilej prin care tinerii reșițeni socializează între ei, ideea unui astfel de schimb, ne spune coordonatorul acțiunii, Sorina Nihta, „va fi un prilej de asemenea de a aborda prin metode alternative problematica identităţii tinerilor, a ponderii identităţii vestimentare în cadrul acesteia, şi a influenţelor sociale şi mass-media la care adolescenţii şi tinerii sunt expuşi în procesul de găsire a identităţii.”

„Lecturi urbane”, la Reșița

Săptămâna națională a Voluntariatului continuă la Reșița și miercuri, cu acțiunea „Lecturi Urbane” , ajunsă la a treia ediție. Atfel, în centrul civic al orașului, cărășenii sunt așteptați în jurul orei 16:00 cu o carte în mână, și timp de 2 ore vor lectura împreună cu alți voluntari. De asemenea, trecătorii din zonă vor primi câte o carte cu rolul de a-i încuraja la lectură.

Lecturi Urbane este un proiect de implicare socială ce are drept obiectiv principal încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la dezvoltarea comunităţii. Considerăm că România se poate transforma prin lectură,  că împreună vom putea creşte numărul celor care citesc şi vom trezi interesul pentru carte în rândul tinerilor ”, declară Sorina Nihta.

Acțiunile se desfășoară în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului.