Ce mușchi își umflă fetele

po 1000x100px (3)

Instructorul Sorin Pițigoi îți explică astăzi, la rubrica “Mișcare pentru sănătate”, cum poți să lucrezi mușchii fesieri atunci când stai la coadă să plătești facturile, în parc sau acasă. Din vasta experiență pe care a asminilat-o la Sala Fitnesstudio, Sorin a înțeles ce vor fetele și ce așteptări au băieții de la exercițiile pe care le practică.

Fetele vor să lucreze cel mai mult pentru tonifierea fesierilor. O să le explic în continuare fetelor câteva exerciții pentru tonifierea fesierilor.

1. Stai cu picioarele departate la lățimea umerilor

Ridică brațele orizontal în fața ta, cu palmele în jos, la înălţimea umărului.
Încoardă mușchii abdominali uşor să se angajeze cei de bază şi îndoiţi genunchii încet, în timp ce coborati nivelul şoldurilor spre podea ca și cum te-ai așeza pe un scaun imaginar puțin în spatele tău. Continuă reducerea şoldurilor, păstrând călcâiele pe pământ, până când coapsele sunt paralele cu podeaua sau chiar mai jos, dacă poți, pauză şi, încet, te împingi înapoi până la poziţia de pornire.

Spatele să fie puțin cambrat spre vertical. Nu aplecați spatele în față. În coborâre și revenire, genunchii nu trebuie să depășească linia degetelor de la picioare.

Dacă vreți, puteți face exercițiul puțin mai dificil luând în mâini niște greutăți.

Se fac între 10 și 15 repetări, câte 4 serii. Nu este un exercițiu de izolare al fesierului, dar dă rezultate bune.

banner 1000 x 100 hd

2. Fandări. Cu brațele pe lângă corp, spatele drept, puțin cambrat, pășim cu stângul un pas în față până când piciorul formează un unghi de 45 de grade, iar celălalt picior aproape că atinge podeaua, după care revenim înapoi la poziția inițială și pășim cu celălalt picior aceeași mișcare. Dacă spațiul ne permite putem face acest exercițiu fără a mai reveni la poziția inițială, ci înaintând în față cu fiecare pas, alternând mișcările. Dacă vreți, puteți face exercițiul puțin mai dificil, luând în mâini niște greutăți. La fel ca și exercițiul de mai sus nu este izolat fesierul, dar și acesta dă rezultate bune.

3. Poate cel mai bun exercitiu pentru fesieri este și cel mai simplu. Oriunde vă aflați, la rând la cumpărături, citind o revistă, în parc cu copilul, oriunde aveți de așteptat în picioare. Pur și simplu contractați mușchii glutei (fesieri) între 10 și 20 de secunde, câte 10 sau mai multe repetări. Este un exercițiu de izometrie foarte simplu și foarte eficient.

Exercițiile de mai sus se pot executa oriunde, dar pentru o foarte bună tonifiere vizitați o sala de fitness, care sigur are în dotare aparate pentru tonifierea mușchilor fesieri și bineînțeles și rezultatele vor fi pe măsură.

În ce îi privește pe băieți, aceștia preferă să lucreze intens mușchii pectorali.

Săptămâna viitoare vorbim despre exercițiile pentru pectoralii băieților. Rămâi alături de „Express de Banat”, ca să înveți să trăiești sănătos!

03 britannia 1000 x 100 gif