Lecții educative, activități sportive și pictură de Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale

Elevii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Aurora” din Reșița vor lua parte la un instructaj educativ din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul primăriei Reșița.

Astăzi este Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, ocazie cu care elevii de clasa a V-a de la Centrul „Aurora” vor desfășura activități educative și distractive coordonate de către ISU „Semenic” și reprezentanți ai primăriei.

Astfel, începând cu ora 13:00, ziua împotriva dezastrelor naturale va fi marcată prin lecții acordate copiilor despre modul în care trebuie micuții să acționeze în caz de cutremur, inundații, incendii sau dacă găsesc muniție neexplodată. ISU „Semenic” și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență iau în serios această zi și doresc să conștientizeze elevii despre riscurile neprevăzute ce se pot întâmpla în cazul unui eveniment nefericit, cum sunt dezastrele naturale.

De asemenea, elevilor li se va reaminti cum și când trebuie să folosească Sistemul Unic de Apeluri de Urgență-112. Însă întâlnirea de astăzi nu va fi doar informativă, ci și distractivă. Copii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Aurora” din Reșița vor participa la diferite probe sportive și își vor etala talentul la desen.

Acțiunile continuă și vineri la Liceul de Artă „Sabin Păuța”, unde se va organiza o expoziție cu picturi ale elevilor talentați ai liceului. Acestea au ca temă „Imagini ale dezastrului” și sunt reprezentări ale dezastrelor naturale, după propriile viziuni ale copiilor. „Elevii liceului gazdă, una din unităţile de învăţământ partenere ale ISU „Semenic”, pregătesc pentru vineri şi un moment muzical, iar voluntarii care activează în cadrul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, filiala Caraş-Severin vor prezenta câteva tehnici de acordare a primului ajutor medical de urgenţă”, explică Ancuța Balint, purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic” Caraș-Severin.

Foto ziarelive.ro