În criză de medici școlari

Numărul cabinetelor școlare este infim în comparație cu efectivul elevilor din Reșița. Asta mai ales că, cei care studiază în învățământul preuniversitar din oraș sunt nici mai mulți, nici mai puțini de 10.000. În cazul în care au o problemă de sănătate, în mod normal, aceștia se prezintă la medicul de la cabinetul școlii.

Problema este că acolo întâlnesc o problemă mai gravă. Sunt obligați să stea la cozi imense, din cauza sutelor de elevi care, și ei, vor să consulte medicul. În momentul de față la Reșița circa 2.000 de școlari sunt arondați la același cabinet medical.

“Elevii din oraș beneficiază de serviciile medicale a șase cabinete medicale școlare”, a declarat Ildiko Szendrei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița.

Ceva mai bine la capitolul „doctori” stau grădinițele. Cei 2.000 de preșcolari sunt arondați la cinci cabinete. Asta însemnă că, în medie, 400 de prichindei se prezintă în fața unui medic, pe parcursul unui an de zile. În plus, fiecare grădiniță are și câte un aistent medical, pregătit să intervină, în caz de urgență.

Elevii care au probleme stomatologice, se pot prezenta la cinci cabinete de specialitate.

FOTO: Gandul.info