Le priește Oltenia! ASU Poli a obținut al doilea succes al sezonului

ASU Poli s-a descătușat după ce nu a mai marcat de șase runde și s-a impus cu 4-1 la Drobeta Turnu Severin, cu Viitorul Pandurii. Pentru bănățeni au marcat Alin Manea, Adrian Ungureanu, Marvin Schieb și Mircea Axente, după un meci în care gazdele au jucat bine doar în debutul reprizei secunde. Este al doilea succes pentru alb-violeți, după victoria din runda a doua, tot în deplasare, la Pandurii Târgu Jiu. 

Meciul de la Severin nu a avut parte de un start animat, iar jumătate din cei 70 de spectatori de pe stadion erau fani ai lui Poli. Primul șut pe poartă a fost și primul gol, în minutul 14. Manea a primit o pasă de la Jurj și a finalizat cu un șut la colțul lung, în plasa porții lui Moga. Manea a mai avut un șut pe poartă, respins de același Moga însă. Din minutul 43, Cristian Lupuț l-a schimbat pe timișoreanul Buia cu Astafei. Așa a venit și primul șut pe poartă al gazdelor, trimis slab de Vasile Pop și apărat de Murariu. În prelungirile primei reprize, Poli a marcat din nou, după un contraatac, când Ungureanu a valorificat o pasă de la Manea pentru 0-2.

Cu o nouă schimbare făcută de Viitorul Pandurii la pauză, fața jocului s-a mai schimbat puțin. Echipa lui Lupuț a dominat jocul și până la urmă, în minutul 58, a și redus diferența, După un corner bătut de Vasile Pop, Yabre a reluat cu capul în plasă din 7 metri. Peste două minute, șutul lui Astafei din unghi s-a dus puțin paralel cu linia porții. Gușatu a încercat să securizeze scorul, cu închizătorul Vasile introdus în locul lui Ungureanu. Totuși, timișorenii au reușit să mărească diferența în minutul 74, după ce Marvin Schieb a profitat de o eroare a gazdelor și a marcat din 9 metri pentru 1-3. Diferența a crescut și mai mult în minutul 88, după ce Axente a obținut un penalti, pe care tot el l-a valorificat.

Viitorul Pandurii: Moga – Prejmerean, Porumb, Yabre, Andr. Dragu – Cioiu, Negrean (Gîrbiță 46′), Chiorean – Buia (Astafei 43′), Vas. Pop  – Bădăuţă (Hăjmășan 85′)

ASU Poli: Murariu – C. Jurj, Mera, Scutaru, Cherecheş – Ignea, Dros – Alin Manea (Schieb 57′), Ad. Ungureanu (B. Vasile 68′), C. Popescu (Ad. Lazăr 85′)- Mir. Axente

Runda viitoare, ASU Poli va juca sâmbătă, de la ora 14.00, acasă cu FC Argeș.