Lapte lăsat să expire sau livrat celor în nevoie?! „Nu putem avea așteptări mari de la gașca de petrecăreți”

Lapte lăsat să se strice din cauza guvernanților?! Deputatul Adrian Pau spune că trei milioane de unități de lapte sunt lăsate să expire din cauză că Guvernul nu își dă interesul. Președintele CJ, Călin Dobra, declară că a ridicat problema de nenumărate ori. Pe de altă parte, Prefectura a anunțat că a distribuit o parte dintre cutii persoanelor defavorizate.

Deputatul Pro România acuză Guvernul de indolență și spune că este aberant să distrugi trei milioane de cutii de lapte în loc să le distribui celor în nevoie cât încă sunt în termen de valabilitate. Cantitatea provine din alimentele nedistribuite elevilor din cauza pandemiei. „Sunt convins că, dacă ar exista un minim interes, problema ar putea fi rezolvată. Îmi este foarte greu să cred că nimeni nu are nevoie de acest lapte, dar ține de capacitatea managerială și competența unor guvernanți care nu arată decât ignoranță. Acesta este Guvernul Orban și adevărul este că nu putem avea așteptări mari de la gașca de petrecăreți care a acaparat Palatul Victoria”, spune Adrian Pau.

Președintele Consiliului Județean Timiș a ridicat public problema celor 600 de tone de lapte lăsate să se strice pe rafturile producătorului autohton. Călin Dobra este dezamăgit de lipsa de implicare a Guvernului în rezolvarea situației, cu toate că România a primit acceptul Comisiei Europene să redirecționeze produsele către alți beneficiari. „Sunt stocuri foarte mari și la nivelul școlilor, dar și la nivelul companiei (n.r. Simultan), care au rămas blocate în momentul în care s-a declarat starea de urgență. Am făcut nenumărate solicitări, și scrise, și public, către Guvernul României, spre a rezolva această situație. Avem semnale foarte clare că Comisia Europeană ne-a dat acordul să distribuim aceste categorii spre alte categorii cum ar fi centrele de bătrâni, centrele de copii, spitalele de copii sau chiar spitalele care sunt în prima linie în lupta cu virusul”, a explicat Călin Dobra.

În decursul zilei de ieri, Prefectura Timiș a trimis un comunicat de presă prin care au anunțat că s-au distribuit 320.000 de cutii de lapte. Instituția a solicitat încă din 9 iulie primăriilor din județ o listă cu numărul de persoane aflate în dificultate de pe raza localităților, precum și cantitatea necesară de lapte. Alimentele au fost distribuite cu ajutorul Crucii Roșii, dar numărul de unități destinate livrării este de doar 485.000, nicidecum trei milioane.

CITEȘTE ȘI: Ajutor pentru timișenii defavorizați! Laptele care nu a mai ajuns la elevi este livrat cu ajutorul Crucii Roșii