Eveniment științific și competiție a tinerilor oncologi la zilele OncoHelp

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

În perioada 17 – 18 iulie, Asociația OncoHelp organizează conferința cu tema „Managementul multidisciplinar al patologiei oncologice – noutăți în diagnostic și tratament”, conferință organizată în cadrul Zilelor OncoHelp. Aflat la cea de-a treia ediție, evenimentul se va desfășura pentru prima data on-line, folosind platforma www.myconnector.ro. Evenimentul este adresat specialiștilor în domeniu, iar participarea se poate realiza doar pe bază de invitație.

În cadrul conferinței vor avea loc prezentări și dezbateri privind modalitățile de diagnostic și tratament al patologiei oncologice, prezentări realizate de specialiști din cadrul Asociației OncoHelp și din alte clinici oncologice din: București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Oradea, Arad, Alba-Iulia si Timișoara. În premieră, la această ediție a Zilelor OncoHelp se va organiza o competiție pentru pentru medicii rezidenți în domeniul oncologiei medicale, în care aceștia sunt invitați să susțină o prelegere pe o temă la liberă alegere din acest domeniul medical. La competiție s-au înscris 22 de medici rezidenți din cele trei centre universitare din zona de vest a României: Arad, Oradea și Timișoara.

,,Zilele OncoHelp au ajuns astăzi la a treia ediție, deși este prima ediție în format virtual. Am păstrat aceeași temă generală <<Managementul multidisciplinar al patologiei oncologice – noutăți în diagnostic și tratament>>, un eveniment marca Asociația OncoHelp. Această întrunire științifică se dorește o întâlnire regională a specialiștilor angrenați în tratamentul cancerului și își propune să reîmprospăteze cunoștințele medicale din domeniu. Oncologia medicala rămâne una din specialitățile care se schimbă cel mai rapid în medicină, de aceea astfel de evenimente sunt bine venite oricând. Ca o notă de inedit, ediția actuala include o competiție pentru tinerii oncologi, fiecare dintre ei fiind invitat să susțină o prelegere pe o temă la liberă alegere” , a declarat Șerban Negru, conferențiar doctor.