Lansare de carte diplomatică la Reșița. Ambasadorul României la Viena, implicat în evenimentul „Reșița 250”

po 1000x100px (3)

Cartea semnată de Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Viena, va fi lansată la Biblioteca Germană „Alexander Tietz” din Reșița. Volumul bilingv este editat la Ludwigsburg, de către editura Pop Verlag.

Evenimentul cultural inedit intră sub egida acțiunilor denumite generic „Reșița 250”. Lansarea de carte este organizată de Primăria Municipiului Reșița, în colaborare cu Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Muzeul Banatului Montan Reșița.

Emil Hurezeanu, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României la Viena, va lansa volumul bilingv intitulat „Zärtlichkeit, Routine/Tandreţe, rutină,/Gedichte eines Knauserers 1979-2019,/Poemele unui parcimonios 1979-2019”, în traducerea lui Georg Aescht, editat la Ludwigsburg, de către editura Pop Verlag, în anul 2020. Ediția a doua apare în anul 2021 la aceeași editură.

Emilian Horațiu Hurezeanu s-a născut la Sibiu în 1955. În anii Comunismului, dar și după 1989, timp de două decenii (1982- 2002), a activat ca jurnalist pentru Radio Europa Liberă  (München), pentru  Deutsche Welle (Köln) dar și ca redactor la cotidianul „România liberă” din București. În perioada 2015-2021 a fost ambasadorul României la Berlin, iar din 19 mai 2021 este ambasador al țării noastre la Viena.

Lansarea de carte va fi găzduită de Biblioteca Germană „Alexander Tietz” Reșița la sediul din Bulevardul Revoluției din Decembrie, numărul 22, joi, 27 mai, la ora 17.00, în condițiile impuse de situația pandemică. Volumul va fi prezentat de Ada Cruceanu și Gheorghe Jurma.

Reuniunea va fi moderată de Erwin Josef Țigla, președintele Asociației Germane de cultură și educație a adulților Reșița, și de Dorinel Hotnogu, consilier pe probleme culturale la Primăria Reșița.