Lala – primarul care a dat ora exactă

Fostul primar din Lăpușnicu Mare este trimis în judecată pentru abuz în serviciu, după ce procurorii consideră că Ion Lala a dat mai multe contracte fără respectarea normelor legale.

Procurorii s-au sesizat în urma unui denunț făcut chiar de către unul dintre locuitorii comunei. Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița a fost sesizat că Ion Lala ar fi achiziționat pentru Primăria Lapuşnicu Mare un tractor marca Fiat Agri cu utilajele aferente, pe care le-a predat unei rude ale sale și care făcea, de fapt, lucrări în comună cu acest tractor, încasând banii de la populație, însa acești bani nu sunt depuși în casieria unității. În plus, Lala mai era acuzat și că folosește în scop personal autovehiculul Primăriei, marca Skoda Octavia, iar după finalizarea racordării localității la rețeaua de apă, a pus doi angajați ai Primăriei să efectueze lucrări de racordare a locuințelor cetățenilor la acea rețea de apă, pentru care aceștia încasau diferite sume de bani.

Ulterior începerii urmăririi penale, procurorii au mai primit și alte denunțuri, prin care se arăta că primarul de atunci, Ion Lala, ar fi acordat contracte pe prietenie mai multor societăți comerciale. În urma acestor denunțuri, procurorii DNA au schimbat încadrarea în abuz în serviciu, 8 acte materiale. Iar odată extinse cercetările, au mai fost identificate și alte acte materiale, după care dosarul a fost declinat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița, care a întocmit rechizitoriul și l-a trimis în judecată.

Pentru început, judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Oravița trebuie să se pronunțe asupra legalității rechizitoriului și a actelor de urmărire penală, dar, până la această oră, nu a fost fixat un termen în această cauză.

Facem precizarea că până la pronunțarea unei sentințe definitive fostul primar Ion Lala se bucură de prezumția de nevinovăție.