Autoritățile locale iau în discuție dezvoltarea economică a zonei Secu, singura din Reșița care poate atrage bani europeni pentru turism.
Problema care se pune însă este că lipsește infrastructura, iar lacul ar avea probleme privind colmatarea. Acestea ar fi o piedică pentru evoluția reală a zonei care stagnează de foarte mulți ani. Oficialii CEZ spun că sunt deschiși unui parteneriat pe plan local, mai ales că în trecut au investit sume importante de bani în punerea la punct a unui sistem de alarmare publică, dar au și încheiat o serie de parteneriate cu comunitățile locale din Caraș-Severin.
În ceea ce privește nivelul de colmatare al lacului, aceștia explică faptul că pentru moment nu este îngrijorător, mai ales că lucrări de modernizare s-au derulat în trecutul apropiat.
„Echipa TMK Hydroenergy Power monitorizează permanent situația lacurilor din portofoliul său hidroenergetic și, până în acest moment, nu există indicii că nivelul de colmatare al lacului Secu ar putea periclita nivelul de producție de energie. Operațiunile de producție se derulează fără probleme, în parametrii tehnici normali pentru această perioadă a anului. Astfel, în planurile de investiții pe termen scurt ale companiei nu este cuprinsă o lucrare de decolmatare a lacului Secu, similară celei efectuate pentru lacul Gozna. Nu suntem la curent cu cele mai recente planuri de dezvoltare a zonei, însă, așa cum s-a întâmplat și până acum, suntem deschiși la dialogul cu autoritățile publice locale și la identificarea soluțiilor în sprijinul comunității”, a precizat Angelica Barbu, purtătorul de cuvânt al companiei CEZ Romania, pentru Express de Banat.
Potrivit CEZ, sistemul hidroenergetic de la nord de Reșița a fost retehnologizat în perioada 2011 – 2013 și este operat conform celor mai bune practici în domeniu.
Născut în perioada în care societatea românească era avidă după adevăr și provocare, Express de Banat a pornit acum exact 13 ani pe drumul neobosit spre incendiar și succes....
Aparatul va putea face investigații complete copiilor, indiferent de vârstă. În primă fază, de RMN vor beneficia pacienții internați în Spitalul „Louis Țurcanu”, urmând ca din ianuarie să fie...
EVRYO – informare aviz gospodărire apă, izvor Rau, localitatea Văliug, Caraș-Severin
Poli Timișoara: CJ Timiș caută soluții pentru finanțarea echipei
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281
Scuze, dar Lacul Secu nu a produs NICIODATĂ energie precum Gozna și Trei Ape (s-a montat o micro-hidrocentrală pe conducta de aducțiune mai demult, dar nu mai știu dacă e funcțională – oricum era foarte ”micro”).
Cît privește colmatarea, evident vinovată pentru moartea (cel puțin a) cozii barajului, ea provine din spălarea sterilului de la IFLGS Văliug (un fel de explorare-exploatare minieră) – încă una din ctitoriile criminale ale ”iepocii de aur”.
Se vorbeste de un lac aflat la NORD !!! de Resita 🙂
Nu se pomeneste deloc ca Lacul Secu este un lac artificial conceput pentru a asigura in primul rand orasului apa potabila si ce mai ramanea era pentru combinat.
Interesanta atitudinea de omisiune. Interesant de vazut contractul