VIDEO. Voltaj a bătut palma cu reşițenii. Promovează patriotismul cu adrenalină!

explo 1000x200

Secvenţe din documentarul „Transylvania Dragon” au ajuns imagini de suport în noul clip al băieţilor care au reprezentat ţara la Eurovision. În centrul clipului este municipiul reşedință de județ.

În aceste zile a fost lansat videoclipul noului single Voltaj, „Din toata inima”. Imaginile cu locuri spectaculoase din România şi acţiunile pline de adrenalinã care îţi taie rãsuflarea sunt secvenţe dintr-un documentar de promovare a României prin sporturi extreme şi acrobaţie denumit „Transylvania Dragon”, realizat de regizorul Sabin Dorohoi. Parteneriatul dintre bãieţii de la Voltaj şi producãtorul documentarului e mai vechi. Videoclipul piesei „De la Capãt”, care a reprezentat România la Eurovision Viena 2015, a fost realizat cu secvenţe din filmul de scurt-metraj „Calea Dunãrii” semnat de Sabin Dorohoi, producãtorul care a fãcut şi „Transylvania Dragon”. Aşa cã acum bãieţii sunt deja la a doua colaborare.

„Într-un fel, cele douã filme pe care le-am lansat recent şi pe care bãieţii de la Voltaj le-au preluat ulterior ca imagine a celor douã piese se completeazã şi au un numitor comun foarte sensibil: România! Dacã primul trateazã o realã problemã socialã şi economicã, cel de-al doilea înfãţişeazã locuri şi oameni extraordinari din ţarã, într-o notã optimistã. Poate cã soluţiile nu sunt în exterior, ci in interior. Sper ca „Transylvania Dragon” şi clipul piesei „Din toatã inima” sã inspire cât mai mulţi români!“, a declarat Sabin Dorohoi, regizorul celor douã filme.

YouTube video

Documentarul „Transylvania Dragon” este un proiect original realizat pe bazã de voluntariat pentru promovarea ţãrii prin sport şi spectacol. Este iniţiativa unor tineri profesionişti care au lucrat un an de zile ca voluntari pentru acest demers. De aceea, deocamdatã, documentarul este disponibil online numai ca Video on Demand. Preţul vizionãrii este de numai 8 lei (2 dolari), iar suma care se va strânge va fi donatã  voluntarilor care au muncit gratuit pentru acest proiect!

„Peste 3-4 luni vom lansa online şi varianta gratuitã a filmului. Dar deocamdatã încercãm sã-i rãsplãtim mãcar simbolic pe cei care au lucrat benevol la acest proiect! Mãcar pentru aceşti oameni extraordinari vizionaţi filmul! 2 dolari nu e mult! Poate chiar filmul sã dea idei de concedii pentru vara asta!”, a mai declarat Sabin Dorohoi.

Documentarul „Transylvania Dragon” poate fi vizionat în întregime (la costul de 2$) pe site-ul oficial: www.transylvaniadragon.com.

Filmul spune povestea lui Flaviu Cernescu, un inginer IT, care a renunţat la job pentru a se dedica sportului și acrobației. De 10 ani merge pe monociclu şi sfideazã gravitaţia pe slackline. Este supranumit „Balaurul”!  În 1638, un acrobat a mers pe sfoarã la înãlţime în mai multe oraşe din Transilvania. Dupã 377 de ani, Flaviu a decis sã plece pe urmele lui.

transylvania dragon

Filmul a fost produs de Western Transylvania Studios şi regizat de Sabin Dorohoi, laureat al peste 40 de nominalizãri şi premii internaţionale. Din cele treisprezece  filme  de scurtmetraj realizate, ultimele cinci, „Gherla” , „Visând la Galapagos” , „Clopotul”, „Fata din Transilvania” şi „Calea Dunãrii”, i-au adus cele mai multe distincţii internaţionale la festivaluri de prestigiu mondial precum Palm Springs, Montpellier, Capablio, Reykjavic, Geneva, Chicago, TIFF, Roma, Regensburg, Sardenia sau Festivalul de film Est European din Hollywood.

„Calea Dunãrii” a fost singurul film românesc care a reprezentat imaginea ţãrii la concursul Eurovision Viena 2015, în faţa a peste 180 de milioane de telespectatori din toatã lumea!