Jumătate de secol de respect

19 cupluri au fost premiate astăzi, într-un cadru festiv, la Casa Municipală din Reșița. Asta, după ce Primăria Reșița, conform tradiției, i-a adunat la un loc pe cei care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

În vârstă și cu probleme de sănătate cei mai mulți dintre ei, oamenii și-au făcut timp să răspundă prin caniculă invitației lansate de administrația publică locală. Sala de festivități a devenit dintr-o dată plină până la refuz. Bătrânii au așteptat cu nerăbdare să fie felicitați, dar și să primească în schimb suma oferită drept premiu pentru faptul că au rezistat eroic tentațiilor vieții și au dovedit că pot fi un model pentru cei mai tineri decât ei.

„Participăm la un eveniment care atestă faptul că o serie de cupluri din Reșița împlinesc în această perioadă 50 de ani de conviețuire, 50 de ani trăiți împreună la bine și la greu. Este vorba de oameni destoinici, oameni de suflet din municipiul nostru, care au contribuit la dezvoltarea orașului nostru, care acum sunt bunici, poate străbunici. Primăria și Consiliul Local Reșița au considerat potrivită desfășurarea acestui eveniment și oferă o sumă de bani către 19 cupluri, diplome de excelență, și doamnelor, flori. Mă bucur că au ajuns la această respectabilă vârstă împreună și le urez multă sănătate de acum încolo. Este obligația noastră să continuăm drumul pe care dânșii l-au început pentru dezvoltarea orașului nostru, aspect care ne obligă să continuăm, ținând cont de experiența lor”, a declarat astăzi primarul Mihai Stepanescu.