Lacul Gozna, golit complet fără evenimente

Așa cum era stabilit în programa întocmită de compania ce se ocupă cu repararea barajului Gozna, golirea lacului a fost finalizată fără probleme și în perioada imediat următoare se continuă cu ultimele lucrări de reparații.

CEZ România anunță că acțiunea de golire totală a lacului Gozna a fost realizată în parametrii optimi. Compania TMK Hydroenergy Power, cea care se ocupă de partea de reabilitare a barajului, a reușit să golească apa rămasă în lac fără consecințe negative asupra populației de pești. „Executarea lucrărilor impuse de Comisia Națională pentru Siguranța Barajelor din cadrul Ministerului Mediului evoluează în termenii propuși. Golirea lacului Gozna pentru realizarea lucrărilor s-a efectuat fără niciun impact negativ asupra faunei piscicole”, declară Angelica Barbu, responsabil PR regional CEZ România.

După nefericitul eveniment de acum ceva vreme, echipa ce se ocupă de reabilitare și-a luat mai multe măsuri de precauție pentru ca alte probleme de genul acela să nu se mai repete: „Măsurile de protecție a faunei piscicole aplicate de companie au dat rezultatele scontate, neînregistrându-se vreun impact negativ asupra ecosistemului. Echipa de Operații și Mentenanță din cadrul TMK Hydroenergy Power, precum și prestatorii externi au supravegheat permanent evoluția lucrărilor, fiind pregătiți să intervină în cazul unor situații excepționale. De asemenea, compania a informat permanent autoritățile publice locale implicate asupra statusului acestor manevre”, mai adaugă Angelica Barbu.

Acum că lacul a fost golit complet, se vor efectua lucrările de curățare a grătarelor conductelor aferente golirii de fund și cele de refacere a instalației de manevră. Reumplerea lacului se va face pe cale naturală, iar la începutul verii se estimează ca nivelul apei în baraj va reveni la normal.