FOTO. Lac și hidrobiciclete! Cum se dezvoltă turismul pe fostele ruine din Oțelu Roșu?

Lăsată în paragină până nu demult, în zona Gura Jgheabului s-au făcut progrese semnificative în ultimele luni. Asta, pentru că administrația Mălăiescu s-a apucat serios de treabă.

Una dintre cele trei investiții despre care conducerea orașului Oțelu Roșu vorbește de mai bine de 2 ani începe să prindă contur. Zona de agrement Gura Jgheabului este în această perioadă modernizată prin montarea de mobilier urban și de iluminat stradal. De asemenea, zona a fost amenajată cu un loc de joacă pentru copii și un lac artificial, pe care doritorii se vor plimba gratuit cu 6 hidrobiciclete.

_DSC6279 _DSC6263

Proiectul prevede alte două terenuri de tenis de câmp și volei, dotate cu nocturnă. Potrivit primarului Luca Mălăiescu, în acest proiect de reabilitare a fost introdus și un teren multifuncțional care va fi dotat, de asemenea, cu nocturnă și pentru care se așteaptă fonduri guvernamentale de la Ministerul Tineretului și Sportului.

Valoarea întregului proiect depășește 200.000 de lei, bani care provin de la bugetul local, ne-a menționat edilul orașului. Lucrările sunt în plină desfășurare.

_DSC6300 _DSC6276

„Vrem ca de 1 iunie să inaugurăm această zonă de agrement care mai ales în weekend este arhiplină. Mă bucur să văd că oamenii se bucură de lucruri mărunte, că vin în plimbare până aici, deși este destul de departe de oraș. Am ales să le propunem mai ales copiilor și tinerilor acest lac cu hidrobiciclete pentru recreere și distracție, iar celor mai în vârstă bănci la umbra copacilor pentru relaxare. Proiectul este amplu și vine să completeze ceea ce există prin investiție privată la Ștrandul Gura Jgheabului”, ne-a declarat primarul Luca Mălăiescu.

Comments

  1. bubulincea says:

    x