La Zăvoi au început lucrările la rețeaua de canalizare

Lucrările la rețeaua de canalizare în comuna Zăvoi au început în ritm alert. Ivestițiile sunt derulate prin PNDL 2, iar edilul Doru Cîrdei verifică fiecare lucrare în parte, pentru a putea fi efectuate raportările la timp la Ministerul Lucrărilor Publice, în vederea efectuării plăților.

Sunt vizate localitățile Zăvoi, Valea Bistrei și 23 August. S-au parcurs toate fazele tehnice, s-a desemnat constructorul la licitație, inclusiv pentru stația de epurare și s-au demarat lucrările.

Menționăm că Lion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a dat asigurări că administrațiile publice au nevoie de continuitate în realizarea investițiilor necesare populației și că nu se va închide niciun șantier și nu se va bloca nicio lucrare derulată corect prin PNDL I și II. De asemenea Ministerul are banii necesari susținerii acestor investiții și, periodic, va face transferul de sume către UAT-rile din România care derulează astfel de proiecte. În acest sens primarul comunei Zăvoi supraveghează santierul de pe raza comunei pentru ca toată lumea: atât angajații Primăriei cât și muncitorii care lucrează în aceste zile să își ia absolut toate măsurile de protecție sanitară pentru a se evita infectarea.

Valoarea estimată a întregului proiect este de 5.347.760,00 lei, iar durata contractului este de 48 luni, din care durata de execuţie, 12 luni, iar perioada de garanţie acordată lucrării: 36 luni.