La Văliug, asfaltarea străzilor e prioritate, nu gondola care să ducă turiști pe Semenic!

Primarul Sorin Blaga le mai taie din elan celor care s-au grăbit să-și imagineze pe Semenic un păienjeniș de pârtii de schi cu instalații ultramoderne precum în Alpi!

Edilul comunei Văliug a ținut să facă unele precizări cu privire la asocierea dintre Consiliul Județean Caraș-Severin, Consiliul Local Reșița și Consiliul Local Văliug care are ca scop dezvoltarea domeniului schiabil pe Semenic. Blaga admite că un astfel de parteneriat ar putea face ca zona Semenicului să explodeze pur și simplu, mai ales dacă atât de discutata gondolă va deveni realitate. Numai că unii dintre locuitorii comunei n-au înțeles foarte exact ce e cu schimbul de terenuri între primăriile din Văliug și Reșița și, ulterior, cu Romsilva, astfel că au apărut tot felul de discuții. „Nu s-a pus problema că noi nu avem bani la Primăria Văliug pentru acele studii și taxe. Pur și simplu avem alte priorități în momentul de față. Asfaltarea străzilor e doar una dintre ele. Vom asfalta fiecare stradă din comună. Eu m-aș bucura să reușim să dezvoltăm infrastructura turistică, tocmai din acest motiv am și acceptat asocierea cu Consiliul Județean și cu Primăria Reșița, dar asta e totuși o chestiune de timp. În plus, nu depinde numai de noi”, a explicat primarul Văliugului.

Cele trei unități administrativ-teritoriale amintite au încheiat anul trecut un acord de cooperare în vederea dezvoltării domeniului schiabil din zona Semenic – Crivaia, precum și a turismului pentru practicarea schiului și a altor sporturi de iarnă. Totul se înscrie în programul național de dezvoltare a turismului montan „Superschi în Carpați”.