Erasmus+ aduce bani în școlile reșițene

Două unități de învățământ din Reșița au obținut o importantă finanțare europeană prin programul Erasmus+, este vorba despre Centrul Special pentru Educație Incluzivă „Primăvara” și Colegiul Național „Traian Lalescu”.

La proiecte de mobilitate privind educația școlară, cheia de finanțare 1, CSEI „Primăvara” a obținut cel mai mare punctaj prin proiectul „OUTDOR – Provocare, Experiență, Învățare”, reușind să atragă o finanțare de 24.120 de euro.

Și proiectul „Crearea unui climat pozitiv de incluziune în școală prin dezvoltarea abilităților sociale”, depus de către Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița, a obținut finanțare, de peste 15.000 de euro, deși ceruse peste 18.000 de euro.

Însă nu doar școlile reșițene au aplicat pe finanțărilor Erasmus+. Au mai aplicat și Grădinița Dumbrava Minunată, Colegiul Tehnologic „Sf. Dimitrie” din Teregova sau Școala Gimnazială Nr. 3 din Oțelu Roșu, dar, deși proiectele erau eligibile, finanțarea s-a terminat înainte ca acestea să mai poată primi fonduri, obținând punctaje mult mai mici decât cele două școli reșițene.

1000 x 100 gif logiscool