La Vali Rusu nu se pune problema de bani! Bagă mâna în buzunar și rămâne în PNL!

Deputatul amenințat cu excluderea din partid de către Ioan Popa, președintele Organizației Municipale Reșița, pe motiv că nu și-a mai plătit de foarte mult timp cotizația și că nu prea mai dă semne de viață, se bucură de îngăduința copreședinților Vela și Schelean.
Popa i-a transmis public lui Rusu să bage mâna în buzunar și să-și achite cotizația, pentru că altfel îl dă afară din partid. Marcel Vela, copreședintele marelui PNL Caraș-Severin, este însă mult mai temperat: „Vali Rusu discută cu trezorierul și se pun de acord”. Valeria Schelean, copreședinte în PNL din partea democrat-liberalilor, nu crede nici ea în excluderea deputatului. „Nu cred că va fi nicio problemă pentru niciun coleg de-al nostru care are o funcție cu ajutorul partidului să-și plătească la zi cotizația și sunt convinsă că nu vom ajunge să aplicăm niciun fel de sancțiuni. Nu aplicăm sancțiuni la acest moment colegului nostru deputat și nu am discutat situația dânsului ca o sancțiune, ci ca un semnal de alarmă pentru toți colegii mei care nu au cotizațiile la zi. Nu am avut o analiză particulară privind situația colegului nostru. Înainte să mergem pe excludere putem merge pe avertisment, sunt și alte sancțiuni”, a declarat Schelean. Colegă în Camera Deputaților cu Rusu, Valeria Schelean s-a referit și la vizitele foarte rare pe care Rusu le-ar face la partid, așa cum susținea Ioan Popa. „Nu am avut niciodată vreo problemă de comunicare cu domnul deputat. Acum înțeleg că are și o problemă personală medicală pe care cred că fiecare dintre noi trebuie să o înțelegem”, a spus Schelean.
Odată clarificată situația sa, deputatul Vali Rusu, pe care zvonurile îl dau ca și plecat la PSRo-ul lui Mircea Geoană, a negat pentru Express de Banat o astfel de ipoteză, catalogând ceea ce se vorbește în anturajele liberalilor drept niște prostii.