La Universitatea „Eftimie Murgu”, rectorul mai taie din program! Şi din costuri!

explo 1000x200

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa funcţionează pe program de avarie, după ce s-a hotărât ca la această unitate de învăţământ să aibă loc cursuri doar patru zile pe săptămână, pentru a se face economie la buget.

„La Universitatea «Eftimie Murgu» din Reşiţa au fost renegociate contractele cu majoritatea furnizorilor de utilităţi, activităţile didactice au fost programate de luni, până joi, vinerea fiind zi liberă, tocmai pentru a nu mai avea acelaşi consum de gaz şi curent. Totodată, şi personalul administrativ are săptămâna de lucru redusă la patru zile. Această măsură este una relativ recentă, pentru personalul didactic auxiliar, respectiv din luna mai a acestui an. Activitatea universităţii, însă, se desfăşoară în condiţii normale, fără a fi afectată calitatea procesului de învăţământ”, a declarat conf. univ. dr. Andrade Bichescu, rectorul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa.

Conducerea universităţii a elaborat şi un program de restructurare, care a fost trimis ministerului de resort, prin care s-a cerut şi un ajutor financiar.

Potrivit acestui program, există şi alte măsuri luate, cum ar fi o normare la maximum a cadrelor didactice, atât cât prevede legea, adică 16 ore fiecare normă. De asemenea, s-au efectuat şi anumite restructurări la nivelul personalului didactic şi didactic auxiliar, în acest fel încercându-se o diminuare cât mai mare a cheltuielilor. În plus, salariul tuturor angajaţilor a fost redus cu 20%.

banner 970 x 250