La Turnu Ruieni programul pilot de acordare a unei mese calde elevilor mai are de aşteptat

Primăria Turnu Ruieni încă nu ştie ce să facă în privinţa Ordonanţei dată de Guvernul Orban înainte de moţiune privind programul-pilot de acordare a unei mese calde în 150 de unități de învățământ preuniversitar din întreaga țară, printre care şi Şcoala Gimnazială Trandafir Cocârlă din comună.

În proiectul de buget al comunei nu au fost incluse fondurile care ar fi necesare ajutării copiilor din program, spune consilierul local Nicolae Borlovan şi nu că ar fi fan al cheltuirii banului public chiar şi pentru elevi:

„Sunt trei şcoli în Caranş-Severin: din Vrani, Docnecea şi de la noi din comună, iar Oordonanţa prevede ca banii pentru al doilea semestru să fie alocaţi de Guvern, iar cei necesari pentru primul semestru să fie alocaţi de la bugetul local. La un calcul simpu la Şcoala Gimnazială Trandafir Cocârlă, la cei 350 de elevi ar fi necesari 297.500 de lei. Am întrebat în şedinţa de Consiliu Local dacă sunt cuprinşi în buget şi ni s-a spus că nu este clară hotărârea pentru că dacă se va implementa acest proiect atunci şcoala nu va mai beneficia de proiectul cornul şi laptele“, ne-a declarat Nicolae Borlovan.

Consilierul local a mai adăugat că decât că se consume bani de la buget pentru această masă caldă, pe care oricum copii o duc acasă şi îngraşă porcii, ar trebui alocaţi bani pentru reabilitarea căminelor culturale din comună aflate într-o stare avansată de degradare.